VIDEO: Vrtulníkem na utkání s Duklou!

VIDEO: Vrtulníkem na utkání s Duklou!

B r n o - Maturitní zkouška na Kladně končí ve tři, zápas s Duklou začíná v sedm, v cestě stojí D1. Řešení? Tonda Růsek a Ondra Pachlopník letěli k pondělnímu utkání vrtulníkem!

O půl čtvrté se na palubě amerického stroje Robinson 44 vyšplhali do středočeského nebe, aby před pátou přistáli na trávě medláneckého letiště. Bez problémů tak stihli předzápasovou přípravu i zápas samotný. Tonda nastoupil od začátku, Ondra střídal.

Pro oba mladé fotbalisty to byl první podobný zážitek v životě. "Ze začátku jsem byl trochu vyklepaný, ale postupně jsem si zvykl," usmíval se Tonda. "Uteklo to rychle, letěli jsme asi hodinu a půl. Po dálnici by se to teoreticky stihnout dalo, ale pomaleji a s reálnou hrozbou komplikací. Takhle jsme byli v Brně včas a rychle," pochvaloval si.

Také o rok mladší parťák Ondra Pachlopník si na let chvíli zvykal. "Ze začátku jsem se bál, ale pak jsem si to užíval. Přál bych to každému, je to úplně jiné, než letět v letadle. Bylo krásně, čisté nebe, hezká viditelnost, jen občas menší turbulence. Seděl jsem vepředu, místa bylo dost, Tonda to měl vzadu možná trochu horší," vykládal.

Oba maturanti válčí se zkouškou dospělosti na několik etap, shodou okolností i ve čtvrtek se jedna zkouška konala v den utkání. "Člověku se to možná trochu honí hlavou, ale nemůžu se na to vymlouvat. Je škoda, že jsme zápas nedotáhli k vítězství, tím by to bylo celé mnohem lepší," mrzelo Růska, že Zbrojovka brala nakonec v utkání s Duklou jen bod.

S tím souhlasil i Ondra. "Na maturitu člověk myslí, ale nehraje to takovou roli, aby to ovlivnilo výkon."

Ještě zbývá doplnit, že dosavadní části maturitní zkoušky Tonda s Ondrou zvládli. "Ještě jsme jednu dělali dnes, ale to bylo snad taky dobré. Poslední díl skládám osmnáctého, to se zase hraje," trpce se pousmál Pachly. Větší štěstí má Tonda Růsek, kterého čeká finále až o den později.

Klub tuto akci realizoval díky spolupráci se společností Mado-Air.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....