PREVIEW: Zbrojovka míří do Vítkovic

PREVIEW: Zbrojovka míří do Vítkovic

B r n o - Druholigový program pokračuje neúprosně dál. Zbrojovka má před sebou další utkání, ve čtvrtek 4. června se představí ve Vítkovicích. Hraje se od 17 hodin a duel můžete sledovat živě na Fortuna TV.

Vítkovicím patří s deseti body poslední pozice. Tým kouče Smetany po znovuzahájení soutěže nejprve těsně podlehl Žižkovu, poté prohrál v Prostějově. "Ten zápas jsem měl možnost vidět a ve druhé půli byli Vítkovičtí lepším týmem. Předvedli dobrý výkon a pro nás to je jasný vzkaz, ze zápas nelze podcenit. V tomto směru budeme na hráče ještě apelovat a upozorňovat je na to, protože máme ještě v živé paměti, jak vypadal první poločas se Sokolovem," připomněl trenér Machálek březnový duel s tehdy posledními Západočechy.

V něm Zbrojovka zvítězila 1:0, stejným poměrem porazila doma na podzim Vítkovice, v té chvíli taktéž poslední. "Soupeř má poměrně zajímavě složený tým s odchovanci Baníku a s hráči na hostování. Budou hrát doma, budou odhodlaní porvat se o body. Hráče na to chystáme," pokračoval Machálek.

Po včerejším pozápasovém tréninku se dnes hráči sešli na Srbské odpoledne, zítra se pak vydají do Vítkovic. "Režim je jasný. Zápas, regenerace, trénink, zápas. Na nic jiného není prostor. Ze sestavy nám vypadl Čermák se čtyřmi žlutými kartami, jinak je stav neměnný. Honza Sedlák se dle svých slov cítí dobře, dnes trénoval a uvidíme, jak se to bude vyvíjet. U Kuby Šurala jde o typ zranění, který je poměrně nečitelný, může to být na dva týdny i na delší dobu," zmínil Machálek dalšího zadáka, který má od přípravného utkání se Zlínem problémy se žebry.

Co se týče vzájemné bilance, podzimní duel už jsme zmínili - rozhodl jej svou hlavičkou Petr Pavlík. V minulé sezóně Brňané zvítězili doma 4:1 a venku 4:2, řádil zejména Peter Štepanovský. V obou zápasech vstřelil dvě branky. Jednalo se o vzájemné soutěžní duely po 24 letech, v ročníku 1993/94 vyhrálo Brno 1:0 a 2:0, přičemž mezi střelce se tehdy zapsal i současný asistent trenéra Petr Maléř.

Utkání ve Vítkovicích můžete opět sledovat na Tribuně Štatl (více informací zde).

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...