Premiant Endl: Kluci mi hrozně pomohli, hlavně Pavel Dreksa

Premiant Endl: Kluci mi hrozně pomohli, hlavně Pavel Dreksa

B r n o – Dvakrát usedl na lavici náhradníků, při třetím pokusu už si Lukáš Endl připsal premiérový start za Zbrojovku. Čerstvě sedmnáctiletý stoper pak svým výkonem přispěl k čistému kontu a výhře na hřišti Varnsdorfu.

Kdo ví – kdyby se Endl před restartem jara nezranil, možná mohl nastoupit už dříve. I tak napodobil talentované hráče ročníku 1999 – Ladislava Krejčího a Antonína Růska. Také oni si debut za Zbrojovku připsali ještě v době, kdy jim nebylo osmnáct. „Škoda, že jsem to nestihl už v šestnácti, ale jsem hrozně rád za šanci, kterou jsem dostal,“ usmíval se krátce po utkání Endl.

Toho po utkání chválili spoluhráči i trenér. „Kluci říkali, že to bylo dobré. Vyhráli jsme, tak můžu být spokojený. Teď se musím snažit, aby to tak bylo i v dalších zápasech, do kterých naskočím,“ říká pokorně. „O tom, že mohu nastoupit, mi trenér řekl v úterý, Kuba Šural byl vykartovaný. Ve středu se to pak potvrdilo a šel jsem tam.“

Prvním pocitem byla logicky nervozita, ta ale rychle odezněla. „Ze začátku jsem byl samozřejmě ve stresu, ale kluci mi na rozcvičce hrozně pomohli. Říkali mi, ať se nebojím. Soustředil jsem se, aby se mi povedla dobrá první přihrávka, tím jsem se chytil a pak už to šlo. Pak mi postupně rostlo sebevědomí, dovolil jsem si i trochu vyjet,“ popisoval.

Mimochodem právě Endl stál u samého zrodu gólové akce, když hlavou odvrátil centr do vápna. Následně se po spolupráci Vaňka s Hladíkem poprvé a naposledy měnilo skóre. „Byl to docela obtížný zápas, nedařilo se nám proměnit šance. Naštěstí Hlaďas krásným gólem rozhodl,“ ulevilo se Endlovi, který do oslavného chumlu přijel stylově jako poslední na kolenou.

Pak už zbytek utkání utekl rychle a Lukáš mohl slavit nejen premiéru, ale i první výhru. „Ten zápas mi moc pomohl, hodně mi dal. Hrozně moc mi pomohl Pavel Dreksa, organizoval hru, radil. Díky němu jsem se naučil spoustu nových věcí a získal zkušenosti, které jinde než v utkání nenasbíráte. Moc si toho cením,“ děkoval Endl zkušenému parťákovi v defenzivě.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....