Na premiérový gól potřeboval Martin Sedlák jen dvě minuty

Na premiérový gól potřeboval Martin Sedlák jen dvě minuty

B r n o – Na první soutěžní gól v áčku se čeká různou dobu – někdo pár zápasů, někdo rok a někdo se ho nedočká vůbec. Dvacetiletý útočník Martin Sedlák ovšem na premiérovou trefu potřeboval pouhé dvě minuty!

Martin se v zápasové nominaci objevil několikrát, startu se ovšem dočkal až v neděli proti Žižkovu. Párkrát se proběhl po hřišti, převzal míč od Marka Vintra, obelstil obránce – a první gól byl na světě! „Marek Vintr mi poslal přihrávku, napravo nebylo místo, už jen nalevo. Zkusil jsem vystřelit po zemi a vyšlo to, byl z toho gól,“ usmíval se Sedlák po utkání.

V tu chvíli se v jedné statistice přiblížil dávné zbrojovácké legendě – Liboru Doškovi staršímu. Ten potřeboval v roce 1976 k prvnímu gólu jen minutu. „Abych řekl pravdu, vůbec jsem nad tím takhle nepřemýšlel, že by to byl nějaký historický počin. Nevěděl jsem, jak dlouho mi to trvalo, měl jsem hlavně radost, že mě tam trenér poslal a že jsem mohl gólem přispět k výhře,“ pokračoval Sedlák, který o sobě dal výrazně vědět už na podzim, kdy se dvanáctkrát trefil v béčku. Rok předtím zase nasázel 21 branek v dorostu.

Že tedy góly dávat umí, to bylo jasné už dříve – a v neděli se to bleskurychle potvrdilo. Ovšem myšlenky na nějakou oslavu Martin neměl. „Zítra máme hned trénink, režim je neúprosný. Nemám to samozřejmě tak hrozné jako kluci, kteří hrají celé zápasy, ale nějaká únava tam přece jen trochu je,“ zakončil úspěšný debutant.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...