Trenér Machálek po výhře na Vyšehradu

Trenér Machálek po výhře na Vyšehradu

P r a h a - Ze tří letošních porážek si Zbrojovka dvě připsala v Praze. Obavy z další cesty do hlavního města ale zažehnal už první poločas, po němž Brňané nad Vyšehradem vedli 2:0. Nakonec zvítězili drtivě 7:2.

V posledních dvou zápasech Zbrojovka nasázela třináct gólů, celkově překročila sedmdesátku. Podobná potence podobně dělá radost nejen fanouškům, ale i trenéru Machálkovi. "V ofenzivě jsme momentálně na slušné vlně, každý zápas jsme schopní nastřílet hodně gólů. Psychicky nám pomohlo, že jsme dotlačili k výhře některé těžké zápasy, nakoplo nás i vysoké vítězství doma se Žižkovem. Do ofenzivy jsme se dnes projevili velice zajímavě," souhlasil.

Smrtící ofenziva někdy logicky přináší okénka v obranné činnosti. I dnes soupeř proti Zbrojovce snižoval za stavu 0:3, druhý zásah přišel pak až v samém závěru. "Dostali jsme dva zbytečné góly, to mě trochu mrzí. Roli může sehrát určitá nekoncentrovanost v momentě vysokého vedení, trochu jsme tím náš výkon degradovali. Ale cením si vysokého vítězství, za které všichni kluci zaslouží absolutorium," pokračoval kouč.

Ten dnes do utkání poslal dva hráče, kteří si odseděli trest za žluté karty. Šural se odvděčil gólem na 2:0, Jan Sedlák našel před první brankou dlouhým pasem Bariše. A asistenci si připsal i Ondra Vaněk, který nastoupil v základní sestavě poprvé od utkání ve Vítkovicích. "Na křídle nám třetí zápas chybí Fousek, který se tu prezentoval velmi dobrými výkony. Zvolili jsme dnes Ondru a ten splnil to, co jsme po něm chtěli," chválil Machálek.

Se svou družinou se už nyní chystá na další venkovní zápas - bitvu v Prostějově. Už i se zmíněným Fouskem, kterému distanc dnes vypršel. "Máme dnes tři body, čekají nás ještě dva zápasy a chceme je zvládnout. Nic se pro nás nemění, jedeme stále dál, rozdíl je jen v tom, že máme zase týden na přípravu a je jen jediný trénink," uzavřel trenér.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...