Hattrick? Na góly raději nahrávám, usmívá se Pachlopník

Hattrick? Na góly raději nahrávám, usmívá se Pachlopník

B r n o - První gól vstřelil, na druhý nahrál a třetí zase obstaral sám, po dlouhém běhu z vlastní poloviny. A aby to nebylo málo, vybojovanou penaltou pomohl k hattricku Čermákovi. Ondra Pachlopník proti Vyšehradu potvrdil, že se na jaře dostal do výborné formy.

Kdyby faulovaní hráči za penalty získávali asistenci, měl by jich Ondra o pět víc. Takhle jich nastřádal osm, k tomu má po víkendu na kontě tři vstřelené branky. "Na góly raději nahrávám, proto jsem ani nějak nemyslel na hattrick, navíc respektuju pravidlo, že kdo je faulovaný, neměl by penaltu kopat, i když v případě potřeby bych si na ni troufl," vysvětloval s úsměvem, proč přenechal útok na hattrick parťákovi ze zálohy. "Navíc Čermus tolik gólů nedává, takže tím víc mě to těší."

Utkání na Strahově se lámalo po půlhodině hry a nepřekvapí, že v tom měl prsty (a hlavu) právě Ondra. Po Barišově centru nejprve otevřel skóre, oslavu si ale moc neužil. "Nevšiml jsem si, že jsem tak blízko u tyčky, navíc soupeř do mě trochu žďuchl. Trochu jsem se narazil, ale dostal jsem se z toho rychle a bylo to dobré," popisuje Pachli.

A jeho slova nejlépe dokládá fakt, že za pár minut posadil bezchybným centrem gól na hlavu Šuralovi. "Výborně si naběhl a uklidil to. Tím jsme soupeře zlomili. Domácí nezačali špatně, ale po tom druhém gólu jsme už měli zápas ve své režii," věděl Ondra.

Další zásah si připravil na úvod druhé půle - na vlastní polovině vybojoval míč a už jej až do gólové střely nikomu nepůjčil. "Ze začátku to vypadalo nenápadně, navíc jsem do poslední chvíle nečekal, že ta střela vyjde. Moje levačka není na střelbu úplně specializovaná," smál se. "Tři body za zápas jsem v áčku asi ještě neměl, to bylo naposledy v devatenáctce."

Výsledkem tedy byla drtivá výhra 7:2 a stále žijící naděje na první místo. "Dnes to hodnotím kladně, vyhráli jsme velkým rozdílem, tolik gólů jsme letos ještě nedali. Potřebujeme vyhrát všechno, abychom měli naději, a nesmíme se nechat rozhodit všemi spekulacemi kolem toho, co nemůžeme ovlivnit," zakončil dvacetiletý ofenzivní hráč.

další články

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice
Mládež
28.03.2024 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka nestačila na Pardubice

B r n o - Dorostenci Zbrojovky ve čtvrtečním utkání dorostenecké ligy přivítali Pardubice. Na...
PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...