Jan Hlavica: Těším se, je to velká výzva

Jan Hlavica: Těším se, je to velká výzva

B r n o - Obránce Jan Hlavica už má za sebou první dva tréninky v novém působišti. Dnes jej s nejvyšší pravděpodobností čeká i zápasová premiéra. Jaké jsou jeho první dojmy po přestupu?

Co od nejvyšší soutěže očekáváš?
Především se na tu zkušenost těším, je to velká výzva. Čekám ještě větší intenzitu a vyšší kvalitu každého jednotlivce, stejně jako větší taktickou náročnost zápasů. A taky se těším na větší návštěvy než ve druhé lize.

Jaký máš přehled o soupeřích a stadionech, se kterými se budeš potkávat?
Se Sigmou jsem v dorostu některé stadiony viděl, stejně tak z toho období znám i některé protihráče. Teď to ale samozřejmě bude něco jiného. Třeba s Chorasem (Tomáš Chorý) jsem tři roky bydlel na pokoji (úsměv).

Co vše podle tebe musíš ještě zlepšit, abys v konfrontaci obstál?
Nemyslím si, že bych na tom byl silově nějak špatně, soubojovost mám zažitou, ale zatím to nedokážu říct. Uvidíme, jak moc budu muset přibrat, ubrat, co budu muset zlepšit.

Jak vnímáš konkurenci na postu stopera?
Konkurence je velká, ale to je správné, jen to všechny posune dál. Těším se, že uvidím i vedle sebe, oproti sobě kluky, kteří mají více zkušeností než já. Uvidím, co mi chybí, co se musím naučit a kde naopak kvalitu třeba mám. Hlavním cílem je vybojovat si místo v základu a pomoci tak týmu.

Jak velkou roli hrála při tvém příchodu osoba trenéra Machálka?
Celkem zásadní. Je to vlastně logické, trenér Machálek si přivádí hráče, kterým věří. A vypadá to, že jsem zatím jedním z nich.

Trvalo ti dlouho, než uzrálo rozhodnutí pustit se do plně profesionální kariéry?
Už v koronavirové krizi jsem si položil několik otázek, na které jsem našel odpovědi. Jedna z nich byla, že sportu dám absolutní prioritu. Od března jsem se na to chystal, opustil jsem zaměstnání a už jsem měl jasno, kam to budu směřovat.

Cítíš se po krátké přestávce odpočinutý?
Pauza byla krátká, ale moc jsem toho neztratil. Poctivě jsem se připravoval, protože mi bylo jasné, že mám před sebou krok nahoru a musím být připravený, nezačínat od nuly. Odpočinul jsem si dobře, jaro nebylo tak psychicky náročné, s Líšní jsme byli ve slušné pozici a vyhnul se nám tlak. Nemám za sebou tak vypjaté měsíce, jako ostatní kluci, kteří věděli, že každý zápas musí vyhrát.

A jak se podle tebe bude Zbrojovka v soutěži prezentovat?
Jsem přesvědčený o tom, že budeme soupeře trápit. Uvidíme na hřišti, je to těžké teď odhadovat, ale věřím, že Zbrojovka na to má. Jaro proletěla stylem, který byl hodný první ligy. Ale to, jak se tým semkne a bude pracovat, ukáží až následující týdny. Věřím, že tak velký klub a takový tým tu sílu bude mít.

Díky za rozhovor!

další články

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....
U16: V Marečkově memoriálu druzí
Mládež
18.04.2024 | Martin Lísal

U16: V Marečkově memoriálu druzí

Z l í n - Až v posledním utkání Marečkova memoriálu nalezli dorostenci Zbrojovky přemožitele....