Do Zbrojovky přichází Zoran Gajić

Do Zbrojovky přichází Zoran Gajić

B r n o - Do Zbrojovky přichází srbský stoper Zoran Gajić. Třicetiletý rodák z Bělehradu naposledy působil v bulharské lize, předtím nasbíral v dresu Bohemians a Zlína 104 prvoligových startů.

Zoran dorazil do Brna už minulý týden, absolvoval zdravotní prohlídku a následně podepsal smlouvu do konce sezóny s opcí. S novým klubem už několikrát trénoval, definitivní doladění transferu ale vázlo na straně bulharského svazu. "V Bulharsku jsem se cítil dobře, na jaře ale přišel koronavirus, soutěž se přerušila, z klubu odešel sponzor a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Měl jsem několik nabídek z různých zemí, budoucnost jsme zvažovali i s ohledem na to, že se nám narodilo druhé dítě. Pro Brno rozhodlo to, že zdejší prostředí dobře znám, domluvím se tu," řekl Gajić po podpisu.

Právě dobrá znalost jazyka mu může usnadnit aklimatizaci. "Moc se na nový tým těším. Město celkem dobře znám, hrál jsem tu jako soupeř, hrával tu můj velký kamarád Rafael Acosta. A znám dobře i hráče, kteří tu působili. Mira Marković, Mihailo Jovanović. Se Stefanem Mitrovićem jsem dokonce hrával za FK Rad," doplnil 187 centimetrů vysoký stoper, který v Brně oblékne dres s číslem 15.

Profil Zorana Gajiće

Gajić se narodil v roce 1990 v Bělěhradě. Do svých pětadvaceti let působil v rodném Srbsku, kde oblékal barvy týmů FK Radnički Nova Pazova, Partizanu Bělehrad, FK Voždovac, FK Rad či BSK Borča. V roce 2015 se přesunul poprvé do ciziny a stal se hráčem pražské Bohemky. Mezi Klokany působil tři roky, následně přestoupil do Zlína.

V Baťově městě se mu dařilo, odehrál tu 71 ligových zápasů, vyhrál národní pohár a zahrál si také Evropskou ligu. V létě 2019 se ovšem rozhodl neprodloužit smlouvu a zkusit štěstí v Bulharsku. Zabydlel se na jihu země v týmu FK Arda Kardzhali.

Celkem má Gajić na kontě 104 zápasů ve FORTUNA:LIZE, jednou se zapsal mezi střelce. Tuto bilanci bude nyní nadále rozšiřovat v dresu Zbrojovky. Tak ať se daří!

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...