Trenér Dostálek hodnotí utkání v Olomouci

Trenér Dostálek hodnotí utkání v Olomouci

O l o m o u c – A zase ten závěr… Zbrojovka byla na hřišti Olomouce o fous nebezpečnějším týmem a sahala po bodu, v nastavení nicméně domácí udeřili a rozhodli o své výhře. Trenéru Dostálkovi tak pozápasové hodnocení výrazně zhořklo.

„Když dostanete v 92. minutě gól, nemůže to být veselé hodnocení. Přijeli jsme sem bodovat, to se nám nepodařilo a odjíždíme zklamaní a smutní. Těch situací, které jsme museli řešit, bylo v zápase několik, všechny jsme dokázali zvládnout, tu poslední ne a soupeř nás za to ztrestal. Proto odjíždíme domů bez bodů,“ shrnul kouč průběh duelu.

Klíčový moment přišel v samém závěru – a opět u toho hrál roli videorozhodčí. „Dva hráči Sigmy šli sami na bránu, když padl gól, zvedl pomezní praporek, pak se čekalo. Neměl jsem zatím možnost to vidět na videu, ale spíš než ofsajd neofsajd řeším to, proč jsme tu situaci nezvládli, jaké bylo naše postavení, souboj. Tam vznikla chyba,“ mrzela Dostálka situace, po které už měli Brňané na reakci jen pár vteřin.

Přitom zejména v první půli byli hosté týmem, který častěji ohrožoval bránu soupeře. „Nepřijeli jsme sem hrát na remízu, chtěli jsme vstřelit branku. Tomu odpovídala i naše snaha doplňovat naše hrotové útočníky. Pár situací jsme si vytvořili, bohužel naší nekvalitou jsme nedokázali vstřelit gól.“

Ještě před utkáním se realizační tým dozvěděl nemilou zprávu – ze sestavy vypadl Jiří Floder, který v minulém duelu vychytal čisté konto. „Neprošel nám předzápasovým testem, takže je na deset dní mimo hru,“ vysvětlil Dostálek. „Martin Berkovec se léčí z drobného svalového zranění, děláme vše pro to, aby byl připraven co nejdříve,“ doplnil na závěr.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...
První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru Granečný
A-tým
17.04.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

První jarní výhra! Proti Jihlavě rozhodl v závěru...

B R N O - Anglický týden vyplnili fotbalisté Zbrojovky pod vedením nových trenérů domácím soubojem...