VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Liberci

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Liberci

B r n o – Zbrojováci v páteční předehrávce potvrdili, že se jim venku daří o poznání lépe, než na domácím kolbišti. Na hřišti šestého Liberce vyválčili bod za remízu 1:1. Onen bod je ovšem vzhledem k situaci v tabulce málo, což si po utkání uvědomoval i trenér Dostálek.

„Dnes nás potěšila bojovnost týmu. Liberec je nadstandardní soupeř, co se týká kompaktnosti, bojovnosti a nasazení. V tom jsme s nimi doma jednoznačně prohráli a dnes jsme se jim vyrovnali. Těší nás, že to hráči nezabalili ani po inkasované brance, vydali ze sebe maximum a byli za to odměněni alespoň vyrovnávací brankou,“ hovořil na pozápasové tiskovce. "Bod nakonec mnoho neřeší ani pro jednoho ze soupeřů, ale ještě jsme nesestoupili."

Je pravdou, že šestnáctá Zbrojovka nebyla na hřišti šestého Liberce ani zdaleka favoritem – už jen s ohledem na zmíněný lednový zápas, v němž Liberec dominoval. „V první půli jsme ale pracovali velmi zodpovědně do defenzivy, soupeři jsme neumožnili vytvářet si sílu v přechodové fázi, na to jsme byli dobře připraveni. Naše situace do ofenzivy jsme nedokázali využít, neboť jsme neměli dostatečný počet hráčů v pokutovém území, neproměnili jsme třeba výbornou příležitost, v níž byl Peter Štepanovský,“ popisoval Dostálek průběh prvního dějství, které gól nenabídlo.

„Ve druhém poločase jsme blok posunuli malinko níž, abychom si vytvořili prostor pro brejkové situace. Soupeř nás dokázal přitlačit, neproměnil penaltu. Potom jsme dostali gól, ta situace nás mrzí, předtím jsme měli balon v držení my a místo jednoduchého nákopu jsme se dostali zpátky pod tlak a prohráli hlavičkový souboj.“

Nejen s ohledem na lapenou penaltu byl jedním z klíčových mužů Zbrojovky tentokrát gólman Martin Berkovec. „Berkyho musím pochválit, na střelce si počkal, měl ho načteného. Proč byla penalta nařízena, k tomu se vyjadřovat nebudu. Martin nám dnes remízu vychytal nejen penaltou, i organizací celé defenzivy. Směrem do obrany to dnes byl zodpovědný a povedený výkon celého týmu,“ pokračoval Dostálek.

Zbrojováci nyní musejí čekat na výsledek nedělního utkání Teplic s Českými Budějovicemi. Pokud zvítězí Severočeši, kteří mají aktuálně tříbodový náskok a lepší vzájemné zápasy, stvrdí tím sestup Zbrojovky, v opačném případě bude naděje na záchranu žít minimálně do příštího víkendu. "Přijímám, že tak jako dnes jsme měli pracovat po celou sezónu, nikoliv jen ve vybraných zápasech. To je ten důvod, proč jsme na sestupových pozicích," uzavřel kouč.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna
Ostatní
22.04.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 22. do 28. dubna

B r n o - Během posledního dubnového víkendu se "áčko", rezerva i dorostenecké týmy představí na...
U12: Zbrojovka zdolala Zlín
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojovka zdolala Zlín

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U12) přivítali o víkendu v Horních Heršpicích mužstvo Zlína. V...
U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem
Mládež
21.04.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka remizovala se Zlínem

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) hostili v utkání finálové nadstavby. Z převahy a řady šancí...