Díky, Luďo!

Díky, Luďo!

B r n o - Obránce Luděk Pernica přišel do Zbrojovky v lednu s jasným cílem - pomoci klubu k záchraně. To se nakonec bohužel nepovedlo, zkušený stoper ovšem pro záchranu udělal možné i nemožné, včetně čtyř vstřelených branek. Luďo, díky!

Zadák, který dnes slaví své jednatřicáté narozeniny, nakonec na hřišti chyběl v jediném utkání. „A to proti Plzni, kdy jsem nastoupit nemohl. Jinak jsem odehrál všechno. Povedlo se mi pomoci týmu i čtyřmi góly, ale individuální hodnocení je upozaděné tím, že jsme nedokázali odvrátit sestup. Všechno tím pádem přišlo vniveč a nemůžu být spokojený,“ hodnotí své působení Perňa.

„Přišel jsem s jasným záměrem Brnu pomoci, bohužel výsledkem bylo zklamání. Zažil jsem už druhý sestup, tentokrát jako výrazně zkušenější hráč, tím víc to mrzí a tím větší je to zklamání,“ pokračuje odchovanec Zbrojovky. „Budu Zbrojovce držet palce, s hráči a lidmi z klubu jsem v kontaktu. Píšeme si, přišlo mi i pár zpráv s přáním k narozkám, za to děkuju. Klub budu sledovat dál a věřím, že postoupí za rok zpátky.“

Brněnské prostředí Pernica dobře zná, nyní během druhého angažmá poznal spoustu nových tváří. „Většinu kluků jsem znal spíš z vyprávění, nebo jako soupeře. Ale ke všem jsem si našel cestu. Ať už k těm starším, jako byli Peter Štepanovský, Lukáš Kryštůfek nebo Honza Moravec, nebo i k těm mladším jako třeba Tonda Růsek. Všechny je mám rád,“ směje se Perňa.

V další sezóně se Luděk vrátí do Plzně, kde jej čeká nový trenér Bílek. „Mám smlouvu, do Plzně odjíždím v pátek, teď jsem ještě v Blansku. Pak nás čekají testy a v pondělí první trénink. V pauze jsme s rodinou byli krátce v Řecku,“ prozrazuje.

Tak Luďo, ještě jednou všechno nejlepší a díky za vše!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...