Zbrojovka ve vyrovnaném utkání podlehla mistrovské Slavii

Zbrojovka ve vyrovnaném utkání podlehla mistrovské Slavii

B R N O - V utkání třiadvacátého kola hostila brněnská Zbrojovka soupeře obhájce titulu - pražskou Slavii. Ve vyrovnaném utkání se bohužel ani tentokrát střelecky neprosadila a podlehla vinou Teclovy hlavičky 0:1.

Do utkání proti Slavii Praha nastoupila Zbrojovka v retrodresech, ve kterých oslavila 105 let od založení klubu. Otevřít skóre mohl hned z kraje utkání hostující Milan Škoda, ale po centru Stocha nedokázal v pádu usměrnit míč do branky. Jinak byla mírně aktivnější Zbrojovka, branku Slavie se snažil ohrozit například Acosta, ale po průniku mezi dvojicí obránců nedokázal přesně odcentrovat.

Závěrečných patnáct minut prvního dějství přineslo mnoho zajímavých momentů. Nejprve se dostal k míči Milan Škoda, ale hlavičkoval mimo branku Brna. Na druhé straně pálil z vápna Michal Škoda, ale jeho ránu k tyči zblokoval jeden z obránců na roh. Následný rohový kop se snažil zužitkovat Jan Polák, ale ani jeho pokus neskončil za zády Koláře - znovu po teči skončil těsně vedle. První půle tak branku nepřinesla.

Na začátku druhého poločasu se pokusil překvapit Melichárka Hušbauer, ale jeho dalekonosná rána skončila dobrý metr vedle tyče. Obratem zahrozili domácí, chytrým obhozením se dostal Vraštil k centru na Martina Zikla, který z dobré pozice přestřelil. Nepříjemný moment pro Zbrojovku přišel v dvaašedesáté minutě, kdy musel hřiště opustit zraněný Petr Pavlík, který se srazil s brankářem Melichárkem. A vzápětí přišel další úder a první branka utkání - v jednasedmdesáté minutě se po rohovém kopu Hušbauera nejvýše vyšrouboval Stanislav Tecl a přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Potvrdil tak, že se mu proti Zbrojovce daří.

Následovalo střídání a do hry se tak místo Zikla dostal Bazeljuk a nutno říct, že jeho příchod na hřiště byl znát. V osmdesáté minutě zaváhal Kolář, když lehký centr nedokázal na vrcholu pokutového území skrýt v rukavicích. Míč se dostal právě k Bazeljukovi, jehož přihrávku chtěl zužitkovat Acosta, ale trefil jen dobře postaveného Koláře. Zbrojovka sice v závěru utkání tlačila na Kolářovu klec, ale nepodařilo se jí srovnat a podlehla tak Slavii nejtěsnějším možným rozdílem.

VIDEO: Když budeme hrát jako v sobotu, body přijdou, věří Kryštůfek
08.04.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

VIDEO: Když budeme hrát jako v sobotu, body přijdou,...

B r n o - I v sobotním zápase otřáslo brněnskou Zbrojovkou zranění, po tvrdém střetu s vlastním...
VIDEO: Trenér Pivarník hodnotí utkání se Slavií
07.04.2018 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Pivarník hodnotí utkání se Slavií

B r n o - Výroční zápas s pražskou Slavií se fotbalistům Zbrojovky výsledkově nevydařil. Ve čtvrtém...
VIDEO: Michal Škoda po utkání se Slavií
07.04.2018 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

VIDEO: Michal Škoda po utkání se Slavií

B r n o - Dva domácí zápasy, nula vstřelených gólů a jeden bod. V obou utkáních byl jednou z...

Fotogalerie

Všechny fotografie