Šest střelců, šest gólů! Zbrojovka v domácí premiéře smetla Žižkov

Šest střelců, šest gólů! Zbrojovka v domácí premiéře smetla Žižkov

B R N O - Vydařená neděle! Zbrojováci hostili v domácí premiéře Žižkov a od prvního momentu kráčeli razantně za vítězstvím. Soupeři nakonec nastříleli šest branek, trefilo se šest různých střelců.

Trenér Šustr poslal v deštivém nedělním podvečeru do utkání stoperskou dvojici Krejčí - Šural, v útoku se po boku Magery objevil Michal Škoda. Pro vytáhlého střelce se jednalo o letošní premiéru v základní sestavě. Mimo nominaci naopak kromě vykartovaných Kryštůfka s Přichystalem zůstal i nedoléčený Vraštil a Pachlopník, kterého trápí zánět achillovky.

Zbrojovka měla do prvního domácího utkání jara snový vstup. Hned v sedmé minutě mělo ve své moci úvodní branku duo Škoda - Magera, ale brankář Soukup jejich úmysl zastavil. O tři minuty později byl ale už krátký na akci domácích. Štepanovského centr odvrátila hostující defenzíva jen k Pavlu Eismannovi, jehož pokus zpoza vápna zapadl přesně k tyči - 1:0. Pro zkušeného obránce se jednalo o první brněnský gól.

Srovnat mohl záhy Sukisa, ale v jasné šanci nedokázal využít volného prostoru před Halouskou a poslal míč mimo prostor brány. Jednalo se o jednu z mála možností Viktorky v první půli, jinak totiž diktovali tempo hry Brňané. A byli za to odměněni.

Na konci druhé dvacetiminutovky totiž přistál Šumberův centr přímo u Petera Štepanovského, jenž z bezprostřední blízkosti dostal míč za brankovou čáru podruhé - 2:0. Netrvalo to dlouho a Srbská mohla jásat potřetí. Rohový kop poslal Eismann do prostoru, kde operovali jen domácí hráči a Jakub Šural hlavou upravil na 3:0. Diváci na stadionu ani nestačili usednout a radovali se počtvrté, jejich radost však přerušil praporek rozhodčího, jenž odhalil Škodovo ofsajdové postavení a gól nebyl uznán.

Na čtvrtý zásah svěřenců Pavla Šustra si tak 2622 diváků počkalo až do devětadvacáté minuty. Magera nezištně přenechal míč Barišovi, po jeho zblokované střele centroval Sukup a míč se znovu dostal k nejlepšímu střelci “Flinty”. Lukáš Magera nezaváhal a přidal svůj desátý zásah - 4:0. Diváci se bavili a ke zvýšení jejich spokojenosti mohl přispět Michal Škoda, ale Růskův centr poslal jen do tyče. Poločas tak ovládl domácí tým poměrem 4:0.

Druhou půli začala Zbrojovka nejlépe, jak mohla, ale radost Škody podruhé v zápase zastavil zdvižený praporek. Ano, i druhý gól brněnského útočníka padl z ofsajdu. Hra se následně uklidnila a domácí v klidu kráčeli vstříc výhře. Jejich náskok navýšil ve dvaašedesáté minutě Antonín Růsek, k němuž žižkovská obrana odvrátila míč po nenápadném centru. Střela brněnského mladíka zamířila přesně do odkrytého místa a brankář Soukup se mohl popáté ohlédnout, jak se míč třepotá v síti jeho branky - 5:0.

Poklidně plynoucí hru rozvášnil v 68. minutě hostující Burda, jenž skluzem sestřelil novice na hřišti, Ondru Vintra. Měl štěstí, že sudí Dubravský tasil jen žlutou kartu. Smolařem dne se stal jednoznačně Michal Škoda, neboť dvacet minut před koncem dostal míč po krásné akci do sítě, ale ani jeho třetí gól nebyl pro ofsajd uznán.

Šestý zásah svého týmu mohl přinést Vintrův centr, jenž se snesl na brankovou konstrukci hostujícího celku, bohužel pro Brno se však odrazil mimo bránu. Vintr pokračoval ve své aktivitě, ale po slalomu mezi obránci svou šanci zakončil jen do připraveného Soukupa. V předposlední minutě základní hrací doby se konečně dočkal i Michal Škoda. Agilní Vintr při kličce na brankáře Soukupa přišel o míč, ale ten se odrazil k jednatřicetiletému útočníkovi domácích, jehož čtvrtý gól v zápase byl konečně uznán. Zbrojovka tak zaslouženě ovládla druhý jarní zápas a do druhé části soutěže vkročila s mimořádnou střeleckou formou. Dnešní gólové představení totiž z Brna rázem udělalo tým s nejpotentnějším útokem v soutěži. V tabulce se Brno posunulo na šestou příčku, s pětibodovou ztrátou na barážovou třetí příčku.

Udělali jsme velký kus práce a fungujeme jako tým, cení si obránce Eismann
11.03.2019 | Martin Lísal. FOTO: Jaroslav Drápal (FOTEX)

Udělali jsme velký kus práce a fungujeme jako tým,...

B r n o - Druhá březnová neděle patřila skvělé Zbrojovce. Ta se poprvé v letošní sezóně představila...
Trenér Šustr po utkání se Žižkovem
10.03.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Trenér Šustr po utkání se Žižkovem

B r n o - První gól po devíti minutách hry, ve 22. minutě 3:0. Takový průběh utkání je snem každého...
Na stoperu se cítím líp, prozrazuje Kuba Šural
09.03.2019 | Martin Lísal

Na stoperu se cítím líp, prozrazuje Kuba Šural

B r n o - Obránce Jakub Šural v minulém utkání na hřišti Chrudimi vinou žlutých karet v nominaci...

Fotogalerie

Všechny fotografie