Marné dobývání. Zbrojovka navzdory řadě šancí remizovala s Ústím 0:0

Marné dobývání. Zbrojovka navzdory řadě šancí remizovala s Ústím 0:0

B R N O - Brněnská Zbrojovka v rámci jednadvacátého kola hostila Ústí nad Labem. Domácí soupeře výrazně přestříleli, ani ty nejvyloženější šance ale neskončily brankou a duel tak dospěl k bezgólové remíze 0:0.

Trenér Šustr poslal do zápasu s Ústím takřka totožnou sestavu jako do utkání s Prostějovem. Do sestavy se vrátil Antonín Růsek a na post stopera se vrátil Ladislav Krejčí, ze sestavy tak vypadl Lukáš Vraštil.

Prvním, kdo se prodral do větší šance, byl domácí Šumbera, jenž se uvolnil na levé straně, ale jeho pokus vyrazil Tvrdoň na rohový kop. O malou chvíli později se k centru z levé strany dostal kapitán Eismann, míč našel hlavu Michala Škody, jehož razantní umístěný pokus se štěstím eliminoval opět Tvrdoň. Brněnský tým byl v úvodní části jasně aktivnější a potvrdit to mohl agilní Šumbera, který na levé straně opět získal dostatek prostoru, ale proti jeho zakončení byl klíčový hráč hostí - Marián Tvrdoň. V šestnácté minutě se poprvé přihlásili o slovo hosté. Nágl s Jansem se dostali do šance po levé straně, ale přízemní pas druhého jmenovaného nenašel nikoho v ideální pozici a Halouska mohl zůstat klidným.

Krásný fotbalový moment vystřihl v devatenácté minutě Michal Škoda, jenž se opřel do míče kousek před vápnem a jeho povedená rána rozezvučela levou tyč hostující klece. Následně se k centru dostal Peter Štepanovský a jeho centr přistál na břevně branky ústeckého klubu. Krátce po půlhodině hry si o slovo opět řekl Šumbera, jenž svůj slalom mezi několika protihráči zakončil střelou do prostoru, kde stál brankář Tvrdoň.

Následná dorážka Sukupa se mezi tři tyče nevešla. O malý moment později se hnal dopředu Přichystal, jemuž chyběl kousek k tomu, aby trefil míč lépe a přehodil tak gólmana hostí. První dějství, které se hrálo vesměs na jednu bránu, gól tedy nenabídlo.

Začátek druhé půle Zbrojovce vyšel. Šumberův nájezd zastavil pomezní rozhodčí, který viděl a odmával ofsajd. Chvilku poté se na gólmana hostí hnal agilní Přichystal, toho stopnul tentokrát Tvrdoň, ovšem nedovoleně. Za své počínání inkasoval kartu červené barvy a hosté tak dohrávali zápas oslabeni o jednoho muže. Následný volný kop zahrával Bariš, ale svůj pokus poslal až příliš vysoko.

Zbrojovka pokračovala v aktivní hře a její snažení mohl zužitkovat v šedesáté minutě Štepanovský, ale jeho pokus po akci Růska postrádal větší přesnost. Hosté reagovali na příchod Magery, poslali do hry třetího stopera Pimparu a hráli víceméně na brejkové situace, po jedné z nich se dostal ke střele Dominik Šup. Jeho pokus však letěl jen do míst, kde stál gólman Halouska a ten míč skryl ve své náručí.

Jednou z cest, jak překonat zahuštěnou obranu, byly centry ze stran, o které se staral zejména kapitán “Flinty” Pavel Eismann, ale útočné duo Škoda-Magera se k nebezpečnému zakončení nedostalo. Deset minut před koncem mohli diváci vidět krásnou dalekonosnou ránu z nohy Lukáše Kryštůfka, jenž z dobrých třiceti metrů poslal míč na branku Lindra. Ten jeho ránu viděl na poslední chvíli a dokázal ji vyrazit mimo prostor branky. O malou chvíli později se ke střele dostal Bariš, ale také jeho rána z kraje pokutového území skončila na Lindrově rukavicích. V závěrečných minutách vyprodukovala Zbrojovka místy až enormní tlak, ale jediným výsledkem byla další nastřelená tyč.

Gól nepřineslo ani čtyřminutové nastavení a Zbrojovka přes výraznou střeleckou převahu (22:2) brala pouze bod. Ztráta na třetí příčku tak zůstává pětibodová.

VIDEO: Sestřih utkání s Ústím nad Labem (0:0)
10.04.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Sestřih utkání s Ústím nad Labem (0:0)

B r n o - Marné dobývání. Fotbalisté Zbrojovky v utkání 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nedokázali...
VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Ústím
07.04.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Ústím

B r n o - Výrazná střelecká převaha, přesilovka, šance a tyče. Nic z toho nestačilo k tomu, aby...
VIDEO: Je to velká ztráta, mrzela domácí remíza kapitána Eismanna
07.04.2019 | Michal Hladký. FOTO: J. Drápal (FOTEX)

VIDEO: Je to velká ztráta, mrzela domácí remíza...

B r n o - Ani proti soupeři, který odehrál téměř celé druhé dějství v deseti, se nepodařilo...

Fotogalerie

Všechny fotografie