Jakub Šural vystřelil Zbrojovce v Edenu cenný bod!

Jakub Šural vystřelil Zbrojovce v Edenu cenný bod!

P R A H A - Zbrojovka po nucené pauze neprohrává! Na hřišti mistrovské Slavie uťali Brňané sérii pěti porážek s tímto soupeřem, odměnou za odvážný výkon byl bod za remízu 1:1, který v závěru trefil Kuba Šural.

Kouč Machálek učinil oproti minulému utkání tři změny v základní sestavě, na hřiště poslal Čermáka, Pachlopníka a Růska. A nasazením dvou ofenzivních es deklaroval, že Zbrojovka do Edenu nepřijela jen bránit. Po zaváhání Oscara běžel Fousek přes půl hřiště sám na bránu, svůj nájezd ale zakončil jen ranou do tyče. Nebezpečný byl i průnik Růska zakončený zpětnou přihrávkou, po které Přichystalovi chyběly ke kontaktu možná tři kroky. Slavia poté dvakrát zahrozila centrovanými míči z levé strany, Musa však v záklonu hlavičkoval jen nad a před Bořilem míč dokázal lapit Floder.

Slavia byla s postupem času stále aktivnější, Brno se ale při možnosti zaútočit příliš neostýchalo a pohotová rána Sedláka musela domácí vyděsit. Sešívání se do první vyložené šance dostali ve 26. minutě, kdy se Jurásek po dravém výpadu do vápna rázem ocitl sám před Floderem, ten ale dobře zmenšil střelecký úhel a připsal si důležitý zákrok. Zbytek půle nepřinesl žádné větší ohrožení branky ani na jedné straně a Zbrojovka se především v defenzívě prezentovala kompaktním výkonem, když si svěřenci trenéra Machálka poradili bez větších problémů hned s devíti domácími rohy. Jedinou kaňkou na první půli tak bylo zranění Pachlopníka.

Úvod druhé půle se nesl v podobném duchu, Slavia si tak na další velkou příležitost počkala až do 65. minuty. Střídající Sima našel stříleným centrem na malém vápně Olayinku, Floder byl na čáře ale znovu připraven. Tlak se ovšem stupňoval a další zaváhání obrany již bylo potrestáno. Abdallah Sima přehlavičkoval ve vápně Gajiće a míč zapadl přesně k tyči brány bezmocného Flodera.

Vstřelený gól domácí povzbudil k další aktivitě a brzy mohlo být vedení Edenských dvougólové. Stanciu vybídl k samostatnému nájezdu Musu a ten poslal míč jen centimetry vedle tyče vyběhnuvšího Flodera. Stejná dvojice byla v akci i o chvíli později, tentokrát již dobře chytající Floder musel zasahovat a vyrazit Musovu střelu po dalším z průniků aktivního útočníka.

Zbrojovka se své šance na vyrovnání nakonec přece jen dočkala, když Gajić parádní přihrávkou našel Štepanovského, jehož ránu Kolář vyrazil na rohový kop. Ten byl vůbec první v utkání, ale stačilo to - Pavel Dreska po Štepanovského centru vyhrál souboj a prodloužil míč na zadní tyč, kde našel připraveného Jakuba Šurala a ten nabídnutou šanci přetavil ve svůj první prvoligový gól - 1:1! V nastavení Brno statečně odolávalo slávistickým nákopům a po zodpovědném výkonu veze zpět na jižní Moravu mimořádně cenný bod!

Hrdina Šural: Bod je odměnou za bojovnost i aktivitu
A-tým
30.11.2020 | Martin Lísal. FOTO: Profimedia.cz

Hrdina Šural: Bod je odměnou za bojovnost i aktivitu

P r a h a – Pět porážek v řadě, 421 minut bez vstřeleného gólu. Zbrojovce se proti Slavii v...
Trenér Machálek po remíze na Slavii
A-tým
29.11.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po remíze na Slavii

P r a h a - Zatímco minulý víkend nepřinesl výsledek 1:1 do zbrojováckého tábora mnoho radosti,...
PREVIEW: K dalšímu utkání míří Zbrojovka na Slavii!
A-tým
27.11.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: K dalšímu utkání míří Zbrojovka na Slavii!

B r n o - FORTUNA:LIGA jede dál a nabírá závratné tempo. Zbrojováci mají před sebou jeden z...