Zbrojovka se po těsné porážce vrací z Teplic bez bodu

Zbrojovka se po těsné porážce vrací z Teplic bez bodu

T e p l i c e - Dlouho to vypadalo, že nabuzený brněnský tým bude na hřišti houževnatých Teplic bodovat. Zatímco v první půli byl lepší domácí tým, v té druhé Zbrojovka srovnala hru. Rozhodnutí padlo deset minut před koncem, kdy efektní patičkou vystřelil Teplicím všechny body Kučera.

Karty byly rozdány jasně. Oba týmy nastupovaly do zápasu s vědomím, že případný úspěch jim může hodně pomoci v boji o záchranu.

Úvod zápasu sice patřil Brnu, poprvé však zahrozili hosté. Mareš vlétl do nezformované obrany a odražený balon div nezapadl za Šustrova záda. Zbrojovka už poté rohový kop ubránila. Na druhé straně zakombinoval Štěpanovský s Vaňkem a před pronikajícím Přichystalem musel skluzem zasáhnout jeden ze stoperů Teplic. O chvíli později si Přichystal s Vaňkem role vyměnili, ale brněnský útočník míč neprocpal ke svému lépe postavenému spoluhráči. Důležitý obranný zákrok při kolmé přihrávce za beky předvedl Damián Bariš, který ihned poté založil rychlý protiútok. Ke smůle hostujícího týmu k ohrožení brány Jakuba Diviše nedošlo. Zajímavou pobídku vysílal před bránu Štěpanovský. Centr byl však příliš prudký na to, aby jej zachytil někdo v červeném.

Největší gólovku první půle měl na noze Jakub Řezníček, k němuž v prostoru penaltového puntíku propadla přihrávka ze strany. Ex-brněnský šutér pohotovou ranou zamířil do břevna! V krátkém sledu zahrozily Teplice znovu. Černého jedovku vyrazil pohotový Šustr. A Zbrojovka přežila i střelu Vondráška z hranice šestnáctky. Pozornost brankáře zkoušel prověřit hlavičkující Šural. Ten na druhé straně zase k zákroku u tyče donutil Šustra, když odklízel nebezpečný centr.

Po delší době se připomněl Antonín Růsek. Při odvážném probíjení se do vápna přes Vondráška si ale počínal nedovoleně. Pocukrovanou balon posílal Bariš na zadní tyč Šumberovi. Záložník Brna ovšem při pokusu o zakončení fauloval. Zajímavou možnost měl Jakub Přichystal, kterému v brejku posunul míč Štěpanovský. Nejprve si zasekl jednoho z obránců, ovšem na místo ještě přispěchal Tomáš Kučera, jenž i s trochou štěstí útočníka s číslem 14 skluzem odzbrojil. Poločas tak skončil 0:0.

Daniel Trubač si zkraje druhé půle přebíral přihrávku Řezníčka, ale v klíčový moment mu balon utekl do zámezí. Hru také na pár minut zastavil střet Šumbery s Vondráškem, po kterém teplický obránce musel být ošetřován. Trenér Dostálek stáhl ze hry Šumberu s Přichystalem a nahoru poslal Hladíka s Fouskem. A právě Hladík po pár minutách na hřišti na Ljevakovičovi vybojoval zajímavou standardku. Centr z ní ale obrana uhlídala.

Autor vítězné branky se Slováckem Fousek si v 66. minutě řekl o přihrávku a vyrazil s balonem směr Divišova svatyně. Na hranici šestnáctky si hodil míč na pravačku a jen těsně minul bránu! O chvíli později vlétl do domácí obrany znovu a marně se snažil vymodlit si faul. Brno pěkně zakombinovalo na pravé straně a obrana s námahou odklidila míč do bezpečí.

Přímočarou akci Teplice nedotáhly, neboť na Moulisův pas nedosáhl Mareš. Co si Zbrojovka přála ze všeho nejmíň, přišlo v 80. minutě. Teplický Kučera na hranici ofsajdu elegantní patičkou poslal domácí tým do vedení. Blízko vyrovnání byl kapitán Dreksa, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži těl a z otočky pálil k tyči. Diviš ale byl pozorný. Dvě minuty před koncem se z úhlu protáhl do vápna Reiter, ale přihrávkou pod sebe nenašel ideálně nikoho ze spoluhráčů. Dreksa zase v dobré pozici hlavičkoval těsně vedle. Zápas v kulisách mohutných teplických tribun tak skončil těsným vítězstvím svěřenců Radima Kučery.

Trenér Dostálek po prohře v Teplicích
A-tým
20.12.2020 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Trenér Dostálek po prohře v Teplicích

T e p l i c e - Po euforii smutek. Zbrojovka v Teplicích nenavázala na středeční výhru se...
PREVIEW: K předposlednímu utkání roku míříme do Teplic
A-tým
19.12.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: K předposlednímu utkání roku míříme do Teplic

B r n o - Po vydřené výhře nad Slováckem cestují Zbrojováci k dalšímu utkání na daleký sever. V...

Fotogalerie

Všechny fotografie