Laštůvka vynuloval brněnské střelce. Zbrojovka Ostravě těsně podlehla

Laštůvka vynuloval brněnské střelce. Zbrojovka Ostravě těsně podlehla

B R N O - Poslední utkání podzimní části FORTUNA:LIGY přivedlo na půdu Zbrojovky ostravský Baník. Duel nabídl šance hned od prvních minut, branka ale padla jediná. Tu vsítil ve 38. minutě z pokutového kopu de Azevedo, Zbrojovka tak podlehla Ostravě 0:1 a zimu stráví na 16. pozici.

Úvod utkání patřil ostravským hráčům. Hned ve třetí minutě se pěkným pasem prezentoval Tetour, který našel Zajíce, ten si poradil s Dreksou, ale tváří v tvář Šustrovi selhal a netrefil branku. O chvíli později se opět řítil na Šustra aktivní Zajíc, ale jeho plány překazil Bariš, ukázal své defenznivní přednosti a hostujícího forvarda nepustil do zakončení.

Na druhé straně jako první vážně zahrozil Šimon Šumbera, který se po centru z pravé strany dostal k míči, ale jeho pokus byl sražen vedle branky na roh. Herní plány Zbrojovky pošramotila situace z 23. minuty, kdy zraněného Gajiće nahradil Juraj Kotula.

Obrana Zbrojovky pak zažila krušené chvíle krátce před půlhodinou hry, kde sye nejdříve dral přes protihráče aktivní Fillo, ale jeho střelu defenzíva Brna zblokovala. O chvíli později se k odraženému míči dostal Holzer, jehož ránu z voleje výborně zlikvidoval Šustr. Smolná situace pro Zbrojovku přišla v 37. minutě, kdy Jambor ve vápně fauloval a Baník se dočkal pokutového kopu. Jeho exekuci si vzal na starost Carlos de Azevedo a přesnou ranou k tyči se nemýlil. Odpovedět mohl před přestávkou Adam Fousek, ale jeho střela po kličce na hranici vápna byla v dosahu brankáře Laštůvky, který ji vyrazil.

Zbrojovka měla dnes pořádný kopec smůly - do druhé půle nemohl nastoupit Kotula a došlo tak na další nucenou změnu, na hřiště šel Hlavica. Spolu s ním vyběhl na trávník také Vintr, který nahradil Šumberu. Druhých 45 minut připomínalo spíše boj. Tvrdé souboje musel sudí Berka krotit žlutými kartónky a šancí k vidění příliš nebylo. Brňané drželi míč, ale s defenzivou Baníku si nevěděli rady. První větší možnost přišla až v 77. minutě, kdy se vedení brejku zmocnil mladičký Fila, po kličce na levou stranu vypálil a nebýt mírné teče jednoho z obránců, tak by pravděpodobně vyrovnal. Takto vybojoval pro Brno jen roh.

O něco blíže vyrovnání bylo čtyři minuty později Růsek, kdy se po centru z pravé strany pověsil do vzduchu a svou hlavičkou trefil bohužel jen prostor, kde operoval Laštůvka a ten míč vyrazil před sebe. Z protiútoku mohl rozhodnout de Azevedo, ale toho dokázal dostihnout Šural a odzbrojil jej. V závěrečných minutách Zbrojovka obléhala vápno soupeře, ale jalový tlak už větší šance nepřinesl a Brňané tak na sklonku roku podlehli Baníku 0:1.

VIDEO: Jasná a zbytečná penalta, mrzelo Jambora
A-tým
24.12.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Jasná a zbytečná penalta, mrzelo Jambora

B r n o - Čtyřikrát nastoupil David Jambor v této sezóně jako střídající hráč, v pátém utkání se...
VIDEO: Trenér Dostálek po prohře s Baníkem
A-tým
23.12.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po prohře s Baníkem

B r n o - Jaký rozdíl proti minulé středě... Zatímco duel se Slováckem dokázali Brňané otočit, v...
Kapitán Dreksa: Devět bodů, to je hodně tristní
A-tým
23.12.2020 | Martin Lísal

Kapitán Dreksa: Devět bodů, to je hodně tristní

B r n o – Opět nula gólů, opět nula bodů. Od restartu ligy začátkem listopadu nevyšla Zbrojovka ani...

Fotogalerie

Všechny fotografie