Záchranářský souboj bez vítěze, Zbrojovka remizovala v Mladé Boleslavi

Záchranářský souboj bez vítěze, Zbrojovka remizovala v Mladé Boleslavi

B R N O - První duel po krátké zimní pauze vyslal Zbrojovku do Čech, kde se v rámci patnáctého kola FORTUNA:LIGY utkala s Mladou Boleslaví. Záchranářský souboj přinesl premiéru pro novice v brněnském dresu a také dvě branky, po jedné na každé straně.

Trenér Dostálek nasadil do hry od úvodní minuty navrátilce Pernicu, na hrotu útoku naskočil osmnáctiletý Daniel Fila. Chyběl naopak zraněný Reiter. Úvod utkání vyšel opticky lépe domácím, jejichž nepříjemné pokusy naštěstí pro Brno končily primárně mimo prostor branky.

Na druhé straně dokázal zahrozit Pachlopník, jenž svým prudkým centrem vyzval k zakončení Fouska, ale ten nedokázal zamířit na branku Šedy. Důležitý zákrok si musel v 38. minutě připsat Šustr, který po ráně Klímy zpoza vápna musel krotit tvrdý balón na své hrudi. O minutu později se fanoušci dočkali první branky. Vaněk zahrál volný kop od postranní čáry přímo na nehlídaného Luďka Pernicu, jenž hlavou poslal míč za bezmocného Šedu. Poločas tak ovládlo Brno těsným poměrem 1:0.

Do druhé půle musel místo zraněného kapitána Dreksy naskočit Timotej Záhumenský, který si tak připsal první ligový start za Brno. Hned zkraje půle mohl navýšit vedení hostí Pachlopník, ale nepropálil blok těl před Šedou. Postupem času se osmělovali i domácí, nejprve se k ráně dostal Klíma, ale vybojoval pouze roh. O chvíli později se ke střele dostal Ladra, ale Záhumenský se postavil střele do cesty a míč zastavil.

Ve dvaapadesáté minutě se Boleslav dočkala srovnání. Rohový kop Budínského se po několika odrazech dostal k Ladrovi, jenž jej dostal do sítě. Radost domácích ovšem trvala jen několik desítek vteřin, neboť sudí Ginzel šel celou situaci zkontrolovat s videem a branku odvolal pro ruku jednoho z domácích. O osm minut později už to domácím vyšlo. Ladrův centr našel Budínského. Ten si míč zpracoval a posunul na Marka Matějovského, který se nemýlil a poslal míč k pravé tyči. Oslavil tak návrat na hřiště po roční pauze.

V závěru zápasu se začalo na hřišti přiostřovat. Nejprve dostal čtvrtou žlutou kartu v sezóně Adam Fousek. A v 77. minutě viděl žlutý kartónek i Samuel Dancák. Chvíli po faulu Dancáka se do šance dostal Peter Štepanovský, jenž z blízka minul Šedovu branku. Na závěrečnou čtvrthodinku se podíval na hřiště i třetí novic v dresu Zbrojovky Jiří Texl, ten tak v 89. minutě sledoval, jak Dancák zajel do Štepanovského a po druhé žluté musel opustit hřiště. V nastaveném čase se Flinta dočkala volného kopu. K tomu se postavil Šimon Šumbera a jeho dělovka bohužel pro Zbrojovku skončila na břevně. Z Boleslavi se tak Brňané vrací pouze s bodem za remízu 1:1.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Mladé Boleslavi
A-tým
16.01.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání v Mladé Boleslavi

M l a d á B o l e s l a v – Zbrojováci vstoupili do jarních bojů remízou na hřišti Mladé...
Návrat ozdobil gólem. Cítil jsem se skvěle, hlásí Pernica
A-tým
16.01.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Návrat ozdobil gólem. Cítil jsem se skvěle, hlásí...

M l a d á B o l e s l a v - Že umí dát z pozice stopera gól, to Luděk Pernica dokázal už...
Liga je zpátky! V sobotu míříme do Mladé Boleslavi
A-tým
15.01.2021 | Martin Lísal

Liga je zpátky! V sobotu míříme do Mladé Boleslavi

B r n o - Krátká přestávka je u konce, jarní boje začínají! A hned pořádně zostra. Zbrojovka se v...

Fotogalerie

Všechny fotografie