Zbrojovka doma nevstřelila gól a Liberec veze z Brna tři body

Zbrojovka doma nevstřelila gól a Liberec veze z Brna tři body

B R N O - Zbrojovka v domácím prostředí nenavázala na bod z Mladé Boleslavi. Hosté z Liberci udeřili dvakrát už v první půli a svou výhru pak čtvrthodinu před koncem pojistili, Brňané tak vyšli naprázdno.

Zbrojováci do zápasu nevstoupili špatně a byli první, kteří mohli otevřít skóre. Ondřej Pachlopník se probil na levé straně do šance, poslal centr před vápno, kde stál Ondřej Vaněk. Ten dobře vypálil, ale jeho povedenou střelu dokázal Knobloch zlikvidovat. Další zajímavá situace se urodila v šestnácté minutě, kdy se ve vápně po zákroku jednoho z hostů skácel Daniel Fila, ale píšťalka rozhodčího zůstala němou.

První branka přišla ve chvíli, kdy ji málokdo čekal. Po prohraném souboji Dreksy se na Moravce s Pernicou hnal Jhon Mosquera, využil prostoru, který mu oba domácí beci nechali a povedenou střelou zaskočil Šustra, který střelu z takové vzdálenosti vůbec nečekal - 0:1. Po půlhodině hry mohl navýšit vedení Sadílek, ale z přímého kopu donutil Šustra pouze k pokleku, ve kterém domácí brankář míč lapil. O dvě minuty později se liberečtí fotbalisté nicméně mohli opět radovat. Centr z levé strany poslal Koscelník na bránu, kde jej zastavil Šustr, ale na dorážku Michaela Rabušice už dosáhnout nezvládl - 0:2. Jednou ještě dokázal branku Brna ohrozit právě Rabušic, ale jeho hlavička nebyla pro Šustra problémem. Poločas tak ovládl Liberec.

Druhou půli zahájil trenér Dostálek trojicí střídání a zdálo se, že dokázal oživit hru svého týmu. K ohrožení Knoblocha se ale Zbrojovka nedokázala dostat. Naopak patnáct minut před koncem zatloukl poslední hřebíček do brněnské rakve Lukáš Pešek, který využil pasu od Rondiće a překonal vyběhnutého Šustra - 0:3. Alespoň kosmetickou korekci skóre mohl přinést volný kop v závěru utkání, ale Vaněk svou krásnou střelou o několik decimetrů minul branku Knoblocha. Zbrojovka tak nedokázala obrat Liberec o body a doma podlehla Severočechům 0:3.

Texl po Liberci: Jen jsme ztráceli míče, neměli jsme ani ty odražené
A-tým
23.01.2021 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

Texl po Liberci: Jen jsme ztráceli míče, neměli jsme...

B r n o - Záložník Jiří Texl nastoupil proti Liberci poprvé v základní sestavě Zbrojovky. Na hřišti...
VIDEO: Trenér Dostálek po prohře s Libercem
A-tým
22.01.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Dostálek po prohře s Libercem

B r n o – Zatímco před týdnem byl kouč Dostálek spokojený s výkonem, nikoliv však s předvedenou...
PREVIEW: Zbrojovka přivítá šestý Liberec!
A-tým
21.01.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka přivítá šestý Liberec!

B r n o - Po remíze v Mladé Boleslavi se Zbrojováci poprvé v roce 2021 představí na domácím...

Fotogalerie

Všechny fotografie