Krutý závěr. Zbrojovka v Olomouci přišla o bod ve druhé minutě nastavení

Krutý závěr. Zbrojovka v Olomouci přišla o bod ve druhé minutě nastavení

O L O M O U C - Opět po týdnu čekal na Zbrojovku souboj s moravským soupeřem, v sobotu po poledni se představila na Hané. Proti Olomouci měla v první půlhodině navrch, žádná ze šancí se ale neujala. Druhá půle už tolik šancí nepřinesla, přesto se domácí dočkali vítězné trefy, a to ve druhé minutě nastavení, kdy výhru Sigmy trefil Mojmír Chytil.

Do utkání na hřišti Olomouce nastoupili hosté pouze s jednou změnou, nemocného brankáře Flodera nahradil mezi třemi tyčemi Martin Šustr.

Domácí do utkání vstoupili aktivně a už v šesté minutě se dostali do vedení, když se trefil Daněk, jeho trefa však kvůli ofsajdu nemohla být uznána. Tři minuty nato zahrozili poprvé také hosté, Hladík vybídl ke střele Růska, ten ale skákavou přihrávku napálil z hranice vápna vysoko nad branku.

V osmnácté minutě zahrával přímý kop z dálky Vaněk, míč zakroutil přes zeď, ale přímo do rukavic připraveného Mandouse. Zbrojovka pokračovala v aktivním pojetí hry. Hladík tentokrát vybídl Vaňka ke střele, jeho technické ráně po zemi ale chyběla potřebná razance, a tak si Mandous připsal další snadný zákrok.

Chvíli nato hrozil už i sám Hladík, který se na levém okraji vápna po autu opřel do překvapivého voleje a pozorný brankář Sigmy musel u své pravé tyče zasahovat. Po sérii šancí Brna poté tempo opadlo a hra se srovnala. V závěru půle mohl skóre otevřít Chytil, po centru zprava ale nabíhajíc na malé vápno zblízka branku přestřelil.

Po bezbrankové první půli byl i úvod druhého poločasu opatrnější. Až v 54. minutě domácí zahrozili, když se po Daňkově pasu dostal ke střele křídelník Hála a vyběhnuvší Šustr musel pohotově zasáhnout. V dalším průběhu utkání příliš fotbalovosti nenabídlo. Po hodině hry se vypustil trenér Dostálek na hřiště Pachlopníka s Přichystalem.

Deset minut před koncem, kdy už byl na hřišti i Záhumenský, se do šance tlačil po centru Zahradníčka Nešpor, tvrdou hlavičku však brankář Šustr bezpečně lapil do rukavic. V 86. minutě se do vápna protáhl Pachlopník a z brankové čáry odcentroval pod sebe, kde míč tečoval k bližší tyči Přichystal, ovšem Mandous reflexivně zasáhl.

Klíčový moment duel nakonec přišel v nastavení. Ve druhé minutě nastavení se po dlouhém balónu za obranu Brna dostal Mojmír Chytil do úniku na Šustra, kterého se zbavil kličkou do strany a ranou do prázdné branky rozvlnil síť. Rozhodčí nejprve odpískal ofsajd, ale po konzultaci s videem branku uznal, a domácí se v tu chvíli radovali ze tří bodů. Zbrojovka měla na odpověď už jen několik málo sekund, a tak z Hané odjíždí po krutém závěru bez bodu.

Kapitán Dreksa: Tým má srdce a věřím, že to ještě potvrdí
A-tým
22.02.2021 | Martin Lísal

Kapitán Dreksa: Tým má srdce a věřím, že to ještě...

B r n o - Kapitán Pavel Dreksa byl po hořkém závěru utkání v Olomouci hodně zklamaný - bod byl...
Trenér Dostálek hodnotí utkání v Olomouci
A-tým
20.02.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek hodnotí utkání v Olomouci

O l o m o u c – A zase ten závěr… Zbrojovka byla na hřišti Olomouce o fous nebezpečnějším týmem a...
V sobotu se představíme v Olomouci!
A-tým
19.02.2021 | Martin Lísal

V sobotu se představíme v Olomouci!

B r n o - FORTUNA:LIGA pokračuje v ostrém tempu dál. Zbrojováci mají před sebou dvacátý zápas,...

Fotogalerie

Všechny fotografie