Zbrojovka v Příbrami nevyužila převahu a domů veze pouze bod

Zbrojovka v Příbrami nevyužila převahu a domů veze pouze bod

P Ř Í B R A M - Brno v záchranářském souboji v první půli dominovalo a odměnou za aktivitu mu byla vedoucí branka Texla. Příbrami se po změně stran podařilo vyrovnat gólem Voltra, po řadě šancí, z nichž většina byla na straně Zbrojovky, se pak již skóre neměnilo. Stejně jako na podzim se tak Brno s Příbramí rozešlo smírně 1:1 a v boji o záchranu si tak příliš nepomohlo.

Zbrojovka s několika změnami v sestavě na svého soupeře vlétla a úvodní aktivita vyústila v nebezpečnou ránu Fouska v sedmé minutě. O deset minut později již Pachlopník po přiťuknutí Fily dostal míč do sítě, téměř po pěti minutách přezkoumávání však rozhodčí u videa zřejmě našli záběr, na základě kterého byl gól odvolán pro ofsajd.

Ani další odvolaná branka v tomto ročníku Brno psychicky nesrazila a zhruba pět minut po restartu hry přišel opětovný zásah, tentokráte již regulérní. Pachlopníkův centr z přímého kopu přizvedla domácí obrana pouze tak, že se na zadní tyči mohli Fila s Texlem domluvit, který z nich se zapíše do listiny střelců. Pohotověji nakonec reagoval Jiří Texl a Zbrojovka šla ve 27. minutě zaslouženě do vedení.

Šance na zvýšení skóre přišla po změně stran, kdy Šiman musel zasahovat u tyče po nebezpečné standardce Fouska. Ze standardní situace ale nakonec udeřilo na druhé straně, kdy z rohového kopu srovnal z čista jasna Radek Voltr.

Téměř okamžitě po vyrovnávací brance pálil z dálky vedle Rezek, o poznání nebezpečnější byl ale obstřel Texla, po kterém mohlo mít Brno ztracené vedení rychle zpět, nebýt skvělého zákroku Šimana. Čarovat musel na druhé straně i Berkovec, aby zachránil Zbrojovku od pohromy po ráně Cmiljanoviče.

Po krátké pasáži příbramské aktivity převzalo otěže zápasu do rukou znovu Brno a Šiman musel být čtvrthodinu před koncem opět v permanenci. Nejprve domácí gólman vyrazil na roh dalekonosný pokus Moravce, v ještě větší šanci si na něm pak vylámal zuby Reiter. S odpovědí na šance Brna přispěchal na druhé straně uniknuvší Antwi, jenž ke štěstí Brna svůj únik zakončil pouze projektilem do rukavic připraveného Berkovce.

Zbrojovka sahala po třech bodech a v závěru utkání neměla daleko k tolik kýžené brance. V poslední minutě základní hrací doby zamířil po rohu hlavou těsně vedle Růsek, poslední zákrok zápasu pak musel Šiman v nastavení vytáhnout proti nádherné ráně Endla. Ani přes řadu šancí ze Zbrojovce nakonec nepodařilo Šimana překonat víckrát než jednou, což spolu s jedinou nedůsledností při bránění rohu znamená v boji o záchranu pouze další remízu.

Trenér Dostálek po utkání v Příbrami
A-tým
20.03.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání v Příbrami

P ř í b r a m – Ani důležité utkání v Příbrami nedokázali Zbrojováci dotáhnout k výhře. Po půli...
Škoda, bod pro nás nic neřeší, mrzí Texla po remíze
A-tým
20.03.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Škoda, bod pro nás nic neřeší, mrzí Texla po remíze

P ř í b r a m – Záložník Jiří Texl nastoupil podruhé v základní sestavě Zbrojovky, trenérům se za...
V sobotu nás čeká bitva v Příbrami!
A-tým
19.03.2021 | Martin Lísal

V sobotu nás čeká bitva v Příbrami!

B r n o - Před reprezentační přestávkou čeká na Zbrojovku ještě jedno nesmírně důležité utkání na...

Fotogalerie

Všechny fotografie