Zbrojovka porazila Trnavu a na turnaji končí třetí

Zbrojovka porazila Trnavu a na turnaji končí třetí

M a l t a - Zbrojováci se ve druhém a závěrečném utkání Tipsport Malta Cupu utkali o bronz s Trnavou. Ve vyrovnaném utkání zařídil vítězství po faulu na Vaňka z penalty Fousek a Brňané tak na turnaji končí třetí.

Hlavní změnou oproti semifinále bylo nasazení Daniela Fily na hrot od začátku utkání, na pravé straně pak nastoupil Peter Štepanovský. Rudolf Reiter nebyl před utkáním stoprocentně v pořádku.

Samotný duel v úvodních minutách přinášel opatrný fotbal z obou stran. Fousek pálil s jemnou tečí mimo a byl z roho roh, Pachlopník z dobré pozice střílel taktéž vedle. Hosté poprvé zahrozili v 17. minutě, kdy se k hlavičce po centru z pravé strany dostal Vlasko, jeho zakončení ale letělo nad branku Zbrojovky. O poznání nebezpečnější pak byla akce Trnavy po necelé půlhodině, kdy se do míče opřel za vápnem Kolesár a projektil směřující do šibenice dokázal Šustr famózním zákrokem konečky prstů vytáhnout nad břevno.

To Zbrojovka ze své první šance skóre duelu otevřela. Vaněk se aktivně protáhl za přihrávkou Fouska, načež byl jasně faulován Tummou. Rozhodčí odpískal penaltu pro Brněnské, k níž se postavil Adam Fousek a tvrdou ranou k levé tyči otevřel skóre souboje o bronz. Brankář Trnavy Rusov sice vystihl směr střely, ale po míči se natahoval marně – 1:0. Ve zbytku půle tempo hry opět opadlo a hra se srovnala, další větší šance nepřišly. Zbrojovka si tak do kabin odnesla nejtěsnější náskok.

Do druhé půle vyrukoval kouč Dostálek pouze s jednou změnou, a to na brankářském postu, kde Šustra nahradil Floder. Hned po třech minutách hry mohl zdvojnásobit vedení Zbrojovky aktivně hrající Vaněk, který pálil po zpětné přihrávce z vápna, ale Rusov jeho pokus dokázal vyrazit. Jihomoravané byli aktivnější a měli míč častěji na svých kopačkách, vyložené šance ovšem nepřicházely. Po hodině se do hry dostal i Šimon Šumbera a krátce poté také Jan Hladík.

Právě Jan Hladík měl třináct minut před koncem velkou šanci pojistit náskok Brna, když dostal dobrou přihrávku a zprava šel sám na brankáře. Nakonec zvolil tvrdou ránu, k jeho smůle ale pouze orazítkoval bližší tyč a na odražený míč těsně nedosáhl Šumbera. V poslední desetiminutovce se ještě Trnavští pokusili o závěrečný tlak, ten ale fotbalisté Brna velmi dobře otupili. Spartak už si velkou šanci nevypracoval a Zbrojovka tak díky vítězné brance Fouska veze z Malty bronz.

PREVIEW: Zbrojováci se v utkání o bronz střetnou s Trnavou
A-tým
09.01.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojováci se v utkání o bronz střetnou s...

M a l t a - Zápasový rozpis zimní přípravy je s ohledem na její krátkost u všech tuzemských...
Trenér Dostálek po utkání s Trnavou
A-tým
09.01.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání s Trnavou

M a l t a - Zbrojovka zakončila soustředění vítězně, v duelu o třetí místo porazila slovenskou...

Fotogalerie

Všechny fotografie