Druhé moravské derby v krátkém časovém sledu opět pro Slovácko

Druhé moravské derby v krátkém časovém sledu opět pro Slovácko

Zbrojovka se v první půli trápila a inkasovala z kopačky Kerbra. Jakoukoliv snahu o vyrovnání pak eliminoval ve druhé půli Košút. Skórovat se nepodařilo ani po příchodu Pavla Mezlíka na hřiště, který znamenal zvýšenou aktivitu domácích.

Za Moma Traorého s Milanem Lutonským zpět v základní sestavě chtěla Zbrojovka ukončit sérii čtyř zápasů bez zisku bodu. Tradiční moravské derby před domácím publikem proti Slovácku, které stejně jako Brno získalo v šesti odehraných zápasech čtyři body, slibovalo ideální příležitost pro ukončení této série.

Domácí začali nervózně, zmatky v obraně však vyústily jen v nepřesné střely Volešáka a Valenty. Hra v prvním poločase příliš oku lahodících momentů nepřinášela a hrálo se prakticky bez šancí. Mezi nejaktivnější hráče domácích patřil Jiří Skalák, ani jeho útočné akce však k zakončení nevedly.

Bohužel pro domácí to bylo Slovácko, kdo udeřil jako první. Na centr Volešáka si naskočil Jakub Petr, jeho hlavičku dokázal Hladký vyrazit, avšak pouze k nekrytému Milanu Kerbrovi, který pohodlně poslal hosty do vedení - 0:1.

V závěru poločasu se přece jen do šancí začali dostávat i domácí. Buchta však po jednom z mnoha rohů hlavou minul a náběh Skaláka za obranu zastavil nesprávně zdvihnutý praporek pomezního. V nedovoleném postavení se totiž nacházel Škoda, který se do akce nezapojil.

Zbrojovka ve druhé půli zvýšila aktivitu a snažila se na kopačkách držet míč mnohem častěji než v úvodním dějství. Slovácku se ale tím pádem otevíral prostor pro kontry. Jeden z nich vedený Ondřejkou zakončoval v dobré pozici Valenta, Hladký ale zvýšení náskoku nepřipustil.

Druhá branka přišla v 67. minutě a opět se radovali hosté. Ve skrumáži před Hladkým se nejrychleji zorientoval Tomáš Košút a tým z Uherského Hradiště udělal další důležitý krok k zisku tří bodů.

Hru domácích rozhýbal příchod Pavla Mezlíka z lavičky, snížení však ne a ne přijít. Neuspěla rána Hyčky, na Skalákův nebezpečný centr pak Buchta nedosáhl. V 84. minutě napřáhl sám Mezlík, bránu ale přestřelil.

Čestný úspěch Brna v nastaveném čase po Zavadilově povedené ráně z přímého kopu zmařil skvělým zákrokem Melichárek.

Slovácko se tak v tabulce Gambrinus ligy posunulo před brněnské, ti po sedmém odehraném kole zůstávají na čtyřbodové hranici.

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka Brno): "utkání se mi nehodnotí dobře. Před zápasem jsme proklamovali bojovnost, nasazení, a ve hře to pak není. To je pro mě obrovské zklamání. Bohužel náš výkon je zápas od zápasu horší, Slovácko se k situaci postavilo lépe. Přístup některých hráčů si musíme vyhodnotit, samozřejmě může dojít i k nějakým změnám. Pavel Zavadil hrál pod prášky, nevím, jestli kdokoliv jiný by vůbec nastoupil."
Jíři Dekař (Zbrojovka Brno): "Máme tři body, takže pochopitelně vládne spokojenost. Nám se povedlo dát po brejku gól po přestálém tlaku soupeře, ve druhé půli přišel druhý. Ustrážili jsme Pavla Zavadila, mozek soupeřova týmu. Absence trenéra Habance tak znát ani nebyla, konzultovali jsme jen základní věci, jako jsou střídání."
Hrajeme špatně, nehledal Grmela po utkání se Slováckem výmluvy
30.08.2013 | Martin Lísal

Hrajeme špatně, nehledal Grmela po utkání se Slováckem...

B r n o - Místo návratu na vlnu psychické pohody, ve který všichni doufali, přišla dnes v duelu se...
Každý by se měl nad sebou zamyslet, hartusil po utkání Pavel Zavadil
30.08.2013 | Martin Lísal

Každý by se měl nad sebou zamyslet, hartusil po utkání...

B r n o - Ve středové řadě Zbrojovky nastoupili dnes vedle sebe Pavel Zavadil a Tomáš Frejlach, a...
Budeme bojovat i za Moma, burcuje Grmela před utkáním se Slováckem
28.08.2013 | Martin Lísal

Budeme bojovat i za Moma, burcuje Grmela před utkáním...

B r n o - Zbrojovka se nenachází v záviděníhodné situaci - v lize prohrála počtvrté v řadě a...

Fotogalerie

Všechny fotografie