Zbrojovka natáhla sérii bez porážky na pět zápasů. Bod zachránil premiérovým zásahem Šumbera

Zbrojovka natáhla sérii bez porážky na pět zápasů. Bod zachránil premiérovým zásahem Šumbera

B R N O - Zbrojovka proti ambicióznímu celku ze středu Čech kapitulovala po čtvrthodině hry, když se po rohu prosadil Zahustel. Od té doby se domácí snažili o vyrovnání, výsledkem však dlouho byla pouze břevna Kroupy a Zavadila. O konečnou remízu se svým prvním gólem v Gambrinus lize postaral v nastavení střídající Šumbera.

Čtyři zápasy v řadě neporažené Brno čekal pět zápasů před koncem Gambrinus ligy další ostrý test před domácím publikem, když na Srbskou zavítal do pohárů mířící tým Mladé Boleslavi.

Úvodní čtvrthodina mnoho vzrušení nepřinesla, když za zmínku stál snad jen zblokovaný pokus Keresteše. Změnu stavu tak nemohla přinést jiná situace než standardní. Bohužel to byla Boleslav, kdo po rohovém udeřil. Na Kyselův míč si nejvýše naskočil Ondřej ZAHUSTEL a poslal hosty do vedení.

Na reakci Zbrojovky měla podíl herní pohoda vyplývající z posledních zápasů. Brno inkasovaný gól z první šance nepoložil, naopak brzké vyrovnání na sebe nemuselo nechat dlouho čekat. Na Zavadilovu dalekonosnou pumelici ale dobře zareagoval Diviš, o chvíli později pak mladoboleslavského gólmana zachránilo po hlavičce Kroupy břevno!

Brno pokračovalo v tlaku i nadále a po půlhodině to byl znovu Kroupa, jenž svou hlavou po nadýchaném centru Zavadila trefil pouze prostředek brány a v něm připraveného Diviše.

V úvodu druhé půle přišla situace, ze které Zbrojovka v posledních kolech těžila nejvíce - přímý kop Pavla Zavadila. Tentokrát zkusil domácí kapitán přímo ohrozit Diviše a Boleslav již podruhé v zápase zachránila horní tyč brány!

Hostující tým při bránění nejtěsnějšího náskoku prokazoval svoji vyspělost, Zbrojovka si však cestu k šancím přece jen našla. Paška však v jasné příležitosti zastavil na poslední chvíli Dosoudil, o chvíli později pak Skalák v dobré pozici nevystřelil dobře.

Brno se vytouženého bodu nakonec přece jen dočkalo. Jedna z posledních šancí se v nastavení naskytla v podobě rohového kopu Pavla Zavadila, po kterém se do míče hlavou opřel střídající Šimon ŠUMBERA a svou první brankou v nejvyšší soutěži zajistil svému celku bod, který Zbrojovku posouvá na třicetibodovou hranici!

Ohlasy trenérů


Václav Kotal (Zbrojovka Brno): "Věděli jsme, co mnás čeká, Boleslav navíc mohla být díky výsledkům konkurentů v klidu. My to soupeři ještě usnadnili inkasovanou brankou. Šance jsme nedokázali využít, naštěstí v samém závěru nám vyšla hra do rizika a bod je vzhledem k průběhu utkání asi zasloužený."
Karel Jarolím (Mladá Boleslav): "Pochopitelně nejsme nadšení, tři body byly na dosah. Nevstoupili jsme do utkání nejlépe, nedařilo se nám držet míč, paradoxně jsme šli do vedení a mohli jsme náskok i pojistit. Měli jsme být přesnější a výhru potvrdit."
Byli jsme lepším týmem a zaslouženě jsme uhráli aspoň bod, říká kapitán
28.04.2014 | Jan Hrabálek

Byli jsme lepším týmem a zaslouženě jsme uhráli aspoň...

B r n o - Jeho rohový kop se snesl na hlavu Šumbery a rekrutoval se z toho vyrovnávací gól. Kapitán...
Kotal po Boleslavi: Trojka na začátku je pěkná, ještě by nám ale slušela minimálně jedna výhra
27.04.2014 | Martin Lísal

Kotal po Boleslavi: Trojka na začátku je pěkná, ještě...

B r n o - Byly to nervy, ale sérii zápasů bez porážky se Zbrojovce povedlo protáhnout na pět. V...
Nemusel jsem ani skákat, popisoval vyrovnávací gól hrdina Šumbera
27.04.2014 | Martin Lísal

Nemusel jsem ani skákat, popisoval vyrovnávací gól...

B r n o - Keresteš, Malík - a teď Šimon Šumbera. I během jarní části se ve Zbrojovce objevují noví...

Fotogalerie

Všechny fotografie