Rychlý gól, pak nevyužité šance - juniorka doma podlehla Spartě

Rychlý gól, pak nevyužité šance - juniorka doma podlehla Spartě

B r n o - Juniorka Zbrojovky hostila v dalším utkání pražskou Spartu, venkovní výhru ale nezopakovala. Ráz zápasu dal rychlý - a nakonec jediný - Nešporův gól, Brňané ze svých šancí nevyužili ani jedinou a klesli na druhou příčku.

Zbrojovka se v tomto kalendářním roce podruhé představila na Srbské, kde toužila navázat na předchozí pohodovou výhru s Varnsdorfem. V 6. minutě zkoušel Vorlovu pozornost Přichystal, neuspěl. O chvilku později přišla nepříjemná komplikace - Nešpor z nedostatku jiných možností poslal míč přímo na branku a zaskočil Hladkého, který jej v cestě do sítě dokázal jen ztlumit.

Poté hra plynule přešla do jednoduchého vzoru, který v podstatě po celý zápas neopustila. Brňané drželi míč, tvořili hru, ale přes sparťanskou obranu se prosazovali ztuha a v zakončení jim vždy kousek chyběl - pár kroků, pár decimetrů k tomu, aby byl Vorel překonán.

Hra na brejky navíc Spartě vyhovovala, hosté měli pro utkání silně složený útok. Jeden z kontrů skončil Nešporovým břevnem. Po půlhodině hry mohl srovnat Přichystal, po Klánově přiťuknutí se ocitl sám před Vorlem, kterého ale nedokázal obstřelit.

Chvilku po změně stran měl Vorel štěstí, když při rychlém útoku tečoval míč jeden ze sparťanských obránců na levou tyč. Ve druhé půli už se hosté do útočení příliš nepouštěli, pouze jednou nechal aktivní Nešpor vyniknout Hladkého, který vyrazil jeho hlavičku.

Brňané dál dobývali hostující val, ale míče z hlav a nohou domácích létaly buď mimo tyče, nebo do Vorlovy náruče. Situaci nejlépe ilustroval moment z 90. minuty - Weberův přímý kop Vorel jen vyrazil, na malém vápně se to červenalo brněnskými dresy, výsledkem ovšem byla jen slabá střela doprostřed brány.

V závěru Zbrojovce nepomohl ani Václav Hladký, který se při rohovém kopu vydal do vápna - k míči se ale nedostal a ani ve čtyřminutovém nastavení Brňané střelecké prokletí neprolomili. Poprvé v této sezoně tak nepoznali chuť vítězství ve dvou utkáních po sobě a museli přepustit první příčku Mladé Boleslavi.