Juniorka i podruhé zvítězila, doma zdolala Příbram 4:1

Juniorka i podruhé zvítězila, doma zdolala Příbram 4:1

B r n o - Ve své domácí premiéře porazila juniorka Zbrojovky Příbram 4:1 a navázala tak na výhru z hřiště Českých Budějovic. Po dvou kolech tak má na kontě šest bodů a sedm vstřelených branek, což znamená ideální start do nové soutěže.

První domácí představení juniorky se hrálo ve velkém vedru a oba týmy se probouzely pomalu. Po několika propagačních pokusech z dálky na obou stranách vytrhl fanoušky z agonie až přímý kop Varadi ze 14. minuty, který doplachtil na tyč.

Věci se začaly dít až před poločasem a byli to hosté, kteří se ze hry dostávali do šancí častěji. Krause Hladký ještě vychytal, o několik minut později však po krásné kombinaci Příbrami neměl proti Stratilovi šanci - 0:1. Inkasovaná branka byla oním potřebným impulsem pro Zbrojovku a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Přímý kop Lapeše sice skončil o několik centimetrů mimo branku, ve 43. se již ale tentýž hráč radoval z branky hlavou po rohu Varadi - 1:1.

Do druhého poločasu naskočila Zbrojovka se sluncem v zádech, dvěma čerstvými hráči na hřišti a od začátku byla k nepoznání. Jako šťastné se ukázalo hlavně nasazení Přerovského, který ve 49. minutě tečoval před golmanem střílený centr a Zbrojovka šla do vedení 2:1. Domácí pokračovali aktivně, míč dostal do sítě v 52. minutě po závaru kapitán Huška, ale radost překazil zdvižený praporek pomezního. Třetí zásah si tak brněnští ponechali na 58. minutu, kdy se k příménu kopu z uctivé dálky postavil Matyska a propálil nejistého Krčka - 3:1.

Druhý poločas byl mnohem bohatší na krásné okamžiky a o další z nich se postaral fantastickým slalomem v 67. minutě aktivní Přerovský. Nepřesnost v zakončení se mohla domácím vymstít v 75. minutě, ale Hladký Stratila tentokrát vychytal. Jakékoliv komplikace utnul v 79. minutě čtvrtým gólem kdo jiný než Přerovský a zápas se dohrával v exhibičním tempu. Zbrojovka po výtečné druhé půli zvládla i druhé utkání a ukázala, že se s ní v Juniorské lize musí počítat.

V pondělí 13.8. čeká juniorku souboj s pražskou Duklou, další domácí utkání je na programu 20.8. v 17 hodin, kdy Zbrojovku čeká moravské derby se Slováckem.