Juniorka zdolala Olomouc a nadále drží první příčku

Juniorka zdolala Olomouc a nadále drží první příčku

Čtvrtou výhru v řadě si připsala brněnská juniorka. Tentokrát na svém hřišti porazila Olomouc, když o všem podstatném rozhodla branka Stehlíka z osmé minuty. Brňané si tak upevnili první příčku v tabulce.

Šlágr 10. kola Juniorské ligy proti sobě svedl dva celky, jejichž A-týmy se o víkendu rozešly smírně 1:1. Souboj juniorek pak díky jejich postavení v tabulce sliboval neméně zajímavou podívanou.

Po rozpačitém začátku, kdy na hřišti převládaly na obou stranách nepřesnosti, přišla branka hned z první vážnější situace, kdy Daniel Přerovský zakroutil milimetrový centr přímo na hlavu Jindřicha Stehlíka, který poslal Zbrojovku do vedení. Další šance pak přicházely v pětiminutových intervalech. Ve 13. minutě mohl Stehlík přidat druhou branku, tentokrát však rozvlnil síť pouze z boku. V 18. minutě se své příležitosti dočkali i olomoučtí, ale Hladký Schmidta vychytal.

Olomouc měla v první půli na svých kopačkách míč častěji, ale do šancí se přes pozorně bránící Brno dostávala jen zřídka. Logickým vyústěním byla zvýšená frekvence střelby z dálky. Za zmínku stojí střela Habusty z 26. minuty, která skončila půl metru mimo. Podobně dopadl o 10 minut později Houska.

Sigma zahrávala během první půle jeden roh za druhým, ale ani jeden z jejich nespočetné várky neskončil nějakým nebezpečím. Zbrojovka vyčkávala a čekala na chybu, která přišla 5 minut před poločasem. Po zaváhání hostujících stoperů se sám před Reichlem objevil Přerovský, který bohužel jen trefil padajícího golmana Sigmy. Poločas tak vyhrála Zbrojovka o gól.

Přerovský orámoval svou šancí nejen konec prvního, ale i začátek druhého poločasu. Jeho projektil z úctyhodné dálky dal však pouze vyniknout hostujícímu brankaři. Pokud první poločas mnoho šancí nepřinesl, druhý poločas na ně byl ještě chudší. Největší šance Sigmy na vyrovnání přišla v 64. minutě, kdy po ojedinělém zaváhání domácí obrany nebezpečně hlavičkoval Svozil, Hladký však dokázal pohotovým reflexem zabránit brance. Hned o 2 minuty později mohl na druhé straně zvýšit vedení Zbrojovky Traoré, jehož střelu do prázdné brány dokázal jeden z hostujících obránců na čáře odvrátit.

Druhý poločas přinášel místo fotbalové krásy spíše bojovnost. Střídání, karty, ošetřování.. to vše brzdilo tempo zápasu, což hrálo samozřejmě do karet Zbrojovce. Hráčům Sigmy navíc znatelně docházely síly, takže i poslední šance patřila domácím. Přerovskému ale dnes nebyl gól souzen a z ideální pozice v 77. minutě po chytrém prostrčení Kuglera přestřelil.

Závěrečný tlak Sigmy byl díky skvěle bránícímu Brnu pouze platonického rázu, a tak utkání skončilo čtvrtou po sobě jdoucí výhrou brněnské juniorky, která si upevnila pozici na čele Juniorské ligy a zvýšila díky zaváhání soupeřů svůj náskok již na šest bodů.