VIDEO: Zbrojovka si na úvod Tipsport ligy poradila se Znojmem

VIDEO: Zbrojovka si na úvod Tipsport ligy poradila se Znojmem

B r n o - Zbrojovka vstoupila i do letošního ročníku zimní Tipsport ligy úspěšně. Proti Znojmu vstřelili po dvou brankách Magera se Štěpanovským, jeden přesný zásah navíc přidal Zikl. Brno vyhrálo vysoko 5:2 a připsalo si tři body do tabulky skupiny C.

Trenér Šustr nakonec nasadil do utkání dva gólmany a čtrnáct hráčů do pole. Mimo hru zůstal Krejčí (po nemoci) a Pachlopník (rekonvalescence po zranění z konce podzimu), lehčí režim měli v úvodu Sukup a Bartolomeu (taktéž rekonvalescence po podzimních zraněních). Během víkendu pak ze sestavy vypadli ještě Jambor, Kříž a Škoda.

Úvod zápasu patřil celku Zbrojovky, která se již v osmé minutě dostala do vedení. Velkého závaru na hranici hostující šestnáctky po rohovém kopu využil Pavlík, jenž přistrčil míč Lukáši Magerovi, který pohotově poslal míč k levé tyči a Zbrojovku do vedení. Neuplynuly ani čtyři minuty a Brno své vedení zdvojnásobilo. Tentokrát rozehrála Zbrojovka roh nakrátko, aby se Bariš postaral o další nebezpečný centr před Veselého. Právě odchovanec Zbrojovky ve službách Znojma míč pouze vyrazil před sebe a Lukáš Magera neměl problém jej dorazit do sítě.

Hra se po dvaceti minutách vyrovnala a ke svým šancím se dostali i Znojemští. V té první byl Dramé, proti jehož ráně se parádně vytáhl Halouska. Na druhé straně kontrovala Zbrojovka, Bariš ani Magera se ovšem tentokrát prosadit nedokázali a trest přišel na druhé straně. Teplý i Štrombach se sice nejdřív ve svých šancích jen zastřelovali, právě Jakub Teplý však ve 33. minutě dorazil míč do sítě po dalším dobrém zákroku Halousky a vstřelil tak kontaktní branku. V závěru poločasu to vypadalo, že si Zbrojovka přece jen odnese do druhé půle hubené vedení, v posledních vteřinách první poloviny ovšem našel Teplý svým centrem Beganoviće, jenž se ranou z první postaral o poločasový stav 2:2.

Oba týmy vstoupily do druhého poločasu ve značně obměněných sestavách. Zatímco Znojmo vyměnilo hned deset z jedenácti hráčů, Zbrojovka poslala na hřiště pět čerstvých fotbalistů. Halousku nahradil v bráně Floder, novou stoperskou dvojici vytvořili Gáč s Vraštilem a ofenzivu měli oživit Zikl a Štepanovský, kteří nahradili Mageru a Sedláka. Brněnští vystřídavší fotbalisté se navíc činili od prvních minut. Nejprve to byl gólman Floder, jenž si poradil s nebezpečným pokusem Andrejiće zpoza vápna. O pár minut později šlo Brno znovu do vedení. Eismann poslal z levé strany ukázkový centr na hlavu Martina Zikla, který se ve vyložené šanci nemýlil a vrátil Zbrojovce náskok.

Brno bylo po své třetí brance lepším týmem, větší šance však nějakou dobu nepřicházely. To se změnilo až v 67. minutě, kdy si na další pěkný centr z levého křídla počkal Peter Štepanovský, jenž si míč zpracoval a neměl problém jej poslat za Atanackoviće. Uplynulo navíc jen pět minut a slovenský záložník se prosadil znovu. Zbrojovka sehrála pohlednou akci, kdy Zikl sklepl míč pro Přichystala, jenž Petera Štepanovského našel za obranou soupeře průnikovou přihrávkou. Poslední jmenovaný opět zakončil s velkým přehledem a zvýšil náskok svého týmu.

Zbrojovka si závěr zápasu hlídala bez větších potíží, dvě rány Marciuše ze střední vzdálenosti Flodera nijak výrazně neohrozily. Naopak, na druhé straně mohl v samotném závěru završit svůj hattrick Štepanovský, který opět mířil na zadní tyč, tentokrát ovšem bránu minul. Skóre se tak již nezměnilo, Zbrojovka porazila Znojmo vysoko 5:2 a získala tak první tři body v tabulce skupiny C. Její další zápas je na programu ve středu 9.1. v 10:30, kdy Zbrojovku na líšeňské umělé trávě čeká celek Táborska.

VIDEO: Sestřih utkání se Znojmem (5:2)
07.01.2019 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Sestřih utkání se Znojmem (5:2)

B r n o - V úvodním utkání zimní přípravy porazila Zbrojovka Znojmo 5:2, když o své výhře rozhodla...
Pět gólů je fajn, ale čeká nás hodně práce, ví Šustr po vítězném vstupu do přípravy
06.01.2019 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Pět gólů je fajn, ale čeká nás hodně práce, ví Šustr...

B r n o - Úvodní přípravný duel rozhodně nepřinesl nudnou podívanou. Bitva Zbrojovky se Znojmem...
PREVIEW: Zimní Tipsport ligu zahájí Brňané bitvou se Znojmem
05.01.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: Zimní Tipsport ligu zahájí Brňané bitvou se...

B r n o - Na úvod zimní přípravy čeká na Zbrojovku statisticky nejčastější soupeř - Znojmo. Od roku...

Fotogalerie

Všechny fotografie