VIDEO: Obrat během minuty, Zbrojovka v přípravě poprvé prohrála

VIDEO: Obrat během minuty, Zbrojovka v přípravě poprvé prohrála

Š t ě p á n k o v i c e - Zbrojováci mají za sebou druhé přípravné utkání. Na hřišti ve Štěpánkovicích šli proti Opavě do vedení, když se hlavou trefil Štepanovský. Soupeř ale po hodině hry dvěma rychlými zásahy otočil skóre a zvítězil 2:1.

V první půli se na hřišti objevil i nováček Adam Fousek, poprvé v létě naskočil také Lukáš Magera. Brňané se do tempa dostali pozvolna, zhruba po čtvrthodině hry na dobrý centr těsně nedosáhl Štepanovský, poté následovaly dva rohové kopy.

Opava měla výraznější šanci ve 26. minutě, po Zavadilově přihrávce pálil Matoušek a Halouska musel na zem. Poté už se diváci dočkali první branky. Zbrojovka dlouho obléhala šestnáctku Opavy, klíč k obraně Slezanů nakonec nalezl Pavel Eismann, jehož přesný centr poslal hlavou do sítě Peter Štepanovský.

Kontrovat mohl Zavadil, přímý kop nejzkušenějšího hráče na hřišti si ale Halouska u tyče pohlídal. Následoval brejk a nebezpečí musel po centru hasit i Šrom. Brňané dál stupňovali tempo a v závěru půle byli lepším týmem, po Vintrově centru střílel Sukup nad bránu a následně Vintra vybídl ke skórování Štepanovský, Šrom ovšem vytasil pohotový zákrok.

Do druhé půle oba týmy prostřídaly, na hřiště se dostal třeba nejlepší střelec loňského ročníku dorostenecké ligy Martin Sedlák. Po šesti minutách hry zahrozila Opava, Floder musel řešit nebezpečný brejk a střelu vyrazil na roh. Na druhé straně zaměstnal Fendricha Růsek a výsledkem byl taktéž rohový kop.

Zlom přišel po hodině hry. Další míč od rohového praporku propadl na vápně k volnému Žídkovi a ten pohotově srovnal na 1:1. Krátce po rozehrávce Brňané chybně zahráli malou domů a toho využil Řezníček - 2:1. Na obrat nepotřebovali Slezané ani celou minutu hry.

V 66. minutě mohl s odpovědí přijít Bariš, jeho hlavičku ovšem Fendrich vyrazil na roh. Za dalších deset minut Brňané obléhali vápno, Fendrichovi v jednu chvíli vypadl míč, včas ale zakročil jeden ze stoperů a chvilku poté opavský gólman kryl Černínovu hlavičku po dalším rohu.

Duel spěl rychle ke konci, pět minut před závěrečným hvizdem Růsek těsně nedosáhl na Barišův centr z přímého kopu. V 90. minutě po rychlé akci pálil po zemi Kříž, míč ale skončil těsně vedle a následně sudí zápas ukončil. Brňané tak ve druhém utkání poprvé prohráli, další test je čeká příští sobotu proti Jihlavě.

Trenér Šustr po prohře s Opavou
23.06.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po prohře s Opavou

Š t ě p á n k o v i c e - Zbrojováci zakončili úvodní týden přípravy utkáním s ligovou Opavou. Po...
VIDEO: Také utkání s Opavou můžete sledovat na Zbrojovka TV!
22.06.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Také utkání s Opavou můžete sledovat na...

B r n o - První týden přípravy zakončí Zbrojováci druhým utkáním. Soupeřem jim bude další ligový...

Fotogalerie

Všechny fotografie