Zbrojovka v Prostějově trefovala jen tyče a po remíze skončí druhá

Zbrojovka v Prostějově trefovala jen tyče a po remíze skončí druhá

B R N O - Zbrojovka zajížděla na hřiště Prostějova bojovat o naději, navzdory zajímavým možnostem ale tentokrát branku nevstřelila. V předposledním kole se tak Brňané rozešli s Prostějovem nerozhodně 0:0 a v konečném zúčtování F:NL obsazují s jistotou druhou pozici za postupujícími Pardubicemi.

Kouč Machálek poslal do zápasu totožnou jedenáctku, která zahájila duel na Vyšehradě. Lehčí zranění zatím ještě nepustilo do hry Adama Fouska, který už si odpykal třízápasový trest za vyloučení proti Chrudimi.

Na těžkém terénu a za stálého deště byl v úvodních minutách o něco lepší Prostějov, jenž držel míč více ve své moci a neulehčoval Zbrojovce boj, který na dálku sváděla s Pardubicemi. První větší šance se vyskytla po sedmi minutách, kdy do vápna mířili oba útočníci domácích, u herního předmětu byl však dříve Šustr, jenž zastavil akci Prostějova a skryl míč ve svých rukavicích.

O deset minut později mohl branku Brna ohrozit Slaměna, ale těsně minul tři tyče. Zbrojovka se postupně začala dostávat do tempa a rozjásat početnou skupinu brněnských fanoušků mohl po pětadvaceti minutách Peter Štepanovský, který výborně zachytil míč, předložil jej Čermákovi a ten protáhl domácího brankáře Brédu. Následná dorážka Hladíka bohužel do prázdné brány nezamířila. "Flinta" mohla zahrozit i z přímého kopu těsně před půlí. K jeho exekuci se postavil Ondra Vaněk a jeho střelu s nízkou dráhou letu tečoval aktivní Štepanovský kousek vedle tyče Brédy. Poločas tak branku nepřinesl, zato nabídl hned čtyři žluté karty.

Druhou půli zahájilo Brno výrazně lépe, byť si první větší šanci vypracoval Prostějov, konkrétně Kroupa. Toho v pravý okamžik odzbrojil hrdina utkání na Vyšehradě Adrián Čermák. V dobré pozici se ocitl v 59. minutě Antonín Růsek, který dostal nádherný centr Ondřeje Vaňka přesně tam, kam potřeboval, ale trefil jen tyčku domácí brány. Na druhé straně se k přetaženému centru dostal Zapletal. Proti němu však předvedl zákrok večera Martin Šustr a míč vytěsnil do bezpečí.

Zbrojovka dál tlačila obranu domácích až k Brédově bráně, která byla pečlivě ostřelována brněnskými střelci. Velice blízko gólu byl střídající Vintr, ale podobně jako jeho parťák Růsek trefil jen tyč. Tlak Brňanů mohl využít také Šumbera, jenž svým pasem hledal dobře postaveného Vintra, bohužel pro příznivce červenobílých barev se míči do cesty postavil Bialek a odkopl jej do bezpečného prostoru z pohledu Brédy.

Velká komplikace pro Machálkovu družinu nastala v 77. minutě, kdy si druhou žlutou kartu prohlédl z poměrně malé vzdálenosti Jakub Šural a sudí Pechanec neměl jiné možnosti, než brněnskému odchovanci ukázat i kartónek tmavší, červené barvy. Zbrojovka si i v deseti dokázala vypracovat gólovou šanci, v té ale po centru Eismanna netrefil bránu Čermák. Také Prostějov v závěru zahrozil, oba celky se nicméně po závěrečném hvizdu rozhodčího rozešly smírně 0:0.

Zbrojovka vyšla teprve potřetí v sezóně střelecky naprázdno a díky výhře Pardubic nad Vyšehradem to znamená jen konečnou druhou příčku. Na rozuzlení postupové otázky si příznivci brněnské kopané budou muset ještě počkat.

PREVIEW: Zbrojovka míří do Prostějova
A-tým
10.07.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovka míří do Prostějova

B r n o - Už jen dva zápasy sehrají Zbrojováci v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V sobotu je...

Fotogalerie

Všechny fotografie