Další venkovní výhra! Zbrojovka vyloupila i Zlín!

Další venkovní výhra! Zbrojovka vyloupila i Zlín!

Z L Í N - Tři góly, pak drama - ale na závěr sladká výhra! Zbrojovka veze ze Zlína tři body po vítězství 3:2 a na hřišti soupeře uspěla potřetí za sebou! Podobný počin se Brňanům v rámci jedné sezóny povedl naposledy v roce 1978.

Hned v úvodu zápasu nechali Zlínští ve středu hřiště až trestuhodně prostoru pro Ševčíka, jeho úvodní pokus se ovšem zařadil do ranku nevýrazných. Domácí Ševci poté opticky převzali aktivitu, hrozila ale především Zbrojovka, jmenovitě Musa Alli. Ten v desáté minutě vymíchal na hranici vápna Reitera a jeho střílený centr způsobil ve vápně domácích ošemetný závar. Stejný hráč hledal o chvíli později z podobné pozice Řezníčka, ani tato pobídka se však kvůli dobré práci zlínské obrany nedočkala zakončení.

Hosté o sobě poprvé dali vědět v sedmnácté minutě, kdy rychlou akci zakončoval mimo branku Hrubý. Dvě minuty na to již mohla propuknout radost v hostujícím kotli. Na Ševčíkovu tečovanou přihrávku nejrychleji zareagoval Jakub Řezníček, jenž znovu ukázal svůj obrovský přehled ve vápně a po kličce Rakovanovi zasunul míč do prázdné brány!

O rychlou odpověď se snažil Vukadinović, ten ale tísněn obráncem nedokázal dostatečně seřídit mušku. Na druhé straně byl blízko dalšímu gólu ve skvělé formě hrající Ševčík, v tomto případě si ovšem situace žádala umístit míč hlavou více z dosahu Rakovana. Po půlhodině hry přišly horké chvilky pro Martina Berkovce. Ten musel nejprve zasahovat proti hlavičce Jawy, poté se brněnský gólman ještě zaskvěl proti ráně Janetzkého po efektivní otočce. Brno ale rozhodně na útočnou aktivitu nerezignovalo. Hodně rychle musel Rakovan z brány, když se Řezníček v brejku pokoušel prostrčit míč na Hladíka. Sám Jan Hladík poté uzavřel první poločas ranou nad bránu.

Ať už v domácí kabině během poločasové přestávky padlo cokoliv, začalo pro Ševce druhé dějství pohromou. Didiba si ve vlastním vápně počínal až příliš důrazně, ohnal se po Součkovi, což neuniklo videorozhodčímu a Jakub Řezníček poskytnutou možnost pokutového kopu přetavil ve svůj druhý gól!

Zbrojovka byla v laufu a po hodině hry skórovala potřetí. Ponechaná výhoda na půli hřiště, pohotový Hladík v roli asistenta a nešťastník Didiba, který si ve snaze zabránit Ševčíkovi v jasném gólu poslal míč do vlastní brány.

Za stavu 0:3 se zdálo být rozhodnuto. S tím se ale odmítl smířit domácí Youba Dramé. Ten nejprve v 68. minutě našel přesným centrem za obranu Zbrojovky hned dvojici svých spoluhráčů, z nichž naději pro Ševce vykřesal snižující brankou Jakub Janetzký.

Brno nicméně pokračovalo v pozorné obraně a do závěrečné desetiminutovky šlo stále s dvougólovým vedením. Ba naopak - mohli to být Brněnští, kdo mohl znovu odskočit na rozdíl tří branek. Hladík ale po kombinaci se střídajícím Přichystalem rozvlnil jen boční síť a Řezníček byl ve vyložené pozici nejspíše překvapen, že k němu míč propadl, načež nasměroval míč pouze do rukavic Rakovana. Za nevyužité šance tak následoval trest, když si v 82. minutě Youba Dramé naskočil na Silného centr a gólem na 2:3 zadělal na dramatický závěr.

V něm Zbrojovka ještě musela přečkat několik ožehavých momentů, z nichž za zmínku stojí nepřesný přímý kop Silného z hranice vápna. O osudu utkání mohl již definitivně rozhodnout zhruba v polovině sedmiminutového nastavení Přichystal, skóre na Letné ovšem již zůstalo neměnné a Zbrojovka tak po pětigólovém zlínském thrilleru zůstává na venkovních hřištích i nadále stoprocentní.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání ve Zlíně
A-tým
10.09.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání ve Zlíně

Z l í n - Zbrojováci zvládli i třetí venkovní utkání v sezóně, na neoblíbeném zlínském trávníku...
VIDEO: Jakub Řezníček po výhře ve Zlíně
A-tým
10.09.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Jakub Řezníček po výhře ve Zlíně

Z l í n - Útočník a kapitán Jakub Řezníček měl před utkáním ve Zlíně na kontě dvě vstřelené branky,...
PREVIEW: Sedmým soupeřem je Zlín!
A-tým
09.09.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Sedmým soupeřem je Zlín!

B r n o - Třetí letošní výjezd přivede Zbrojováky do Zlína, kde na stadionu Letná změří síly s...

Fotogalerie

Všechny fotografie