Zbrojovka nepřetlačila Olomouc a s podzimem se loučí porážkou

Zbrojovka nepřetlačila Olomouc a s podzimem se loučí porážkou

B R N O - Závěrečný ligový duel podzimu nabídl atraktivní podívanou, bohužel se smolným koncem pro Zbrojovku. Ta v přestřelce podlehla Olomouci 2:3 a přezimuje na jedenácté příčce FORTUNA:LIGY.

Zbrojovka do první části duelu nastoupila v téměř klasickém složení, jen místo vykartovaného Šurala hrál Štěrba a na kraji zálohy se objevil uzdravený Přichystal. Duel začala lépe Sigma, která využila hned své první větší šance. Hlavičku Chytila dokázal zlikvidovat Berkovec, ale na dorážku Ondřeje Zmrzlého již byl krátký - 0:1. O chvíli později mohla Sigma své vedení navýšit, ale Radim Breite v přečíslení branku Olomouce minul.

Zbrojovka dokázala srovnat v 34. minutě, když se uvolnil k přihrávce Denis Granečný a jeho prudký přízemní pokus našel nohu Jakuba Řezníčka, který se dobře zorientoval a ostrou ranou propálil gólmana hostí - 1:1. Už to vypadalo, že se za vyrovnaného stavu půjde do kabin, ale Sigma znovu udeřila. Ve 44. minutě si brněnský gólman sice poradil s pokusem Růska, ale o chvíli později to byl stejný hráč, jenž poslal míč na Radima Breiteho. Ten díky teči bránícího hráče dostal míč za záda Berkovce. Poločas tak Sigma ovládla poměrem 1:2.

Do druhé půle poslali trenéři místo Součka Pachlopníka. Ještě před momentem brněnského mladíka se mohl stát slavným Přichystal, kterému předložil míč před prázdnou branku Musa Alli, ale brněnský odchovanec trestuhodně minul. Ševčík po parádním Hrabinově centru zase trefil břevno. V 66. minutě už nicméně přišel moment Ondřeje Pachlopníka, který si po Hrabinově zpětné přihrávce našel odražený míč ve vápně a ostrou ranou srovnal na 2:2. Nutno říci, že zaslouženě.

Brněnský tým mohl zahrozit Ševčíkem, ale jeho efektní pokus postrádal efektivitu. Stoupající tlak Zbrojovky bohužel zmrazil v 78. minutě hostující brejk, který nedokázala hned dvojice bránících hráčů zastavit a Jan Navrátil sklepl míč mezi nohy Berkovce - 2:3. Tři minuty před koncem zápasu měl srovnání na hlavě Lukáš Endl, ale nedokázal dostat míč do sítě. V nastavení ještě VAR posuzoval zákrok na Alliho, ale nedovolený zákrok nenavrhl odpískat a Zbrojovka už srovnat nestihla. Olomouci tak v posledním podzimním kole F:L podlehla 2:3.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Olomoucí
A-tým
13.11.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Olomoucí

B r n o – Karty byly před utkáním s Olomoucí rozdány jasně. Kdo uspěje, přezimuje v elitní šestce....
Pachlopník: Za gól jsem rád, ale prohra dojem kazí
A-tým
13.11.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Pachlopník: Za gól jsem rád, ale prohra dojem kazí

B r n o - Ondřej Pachlopník šel dnes proti Olomouci do hry s jasným cílem - pomoci zvrátit...
PREVIEW: Dalším soupeřem je Olomouc!
A-tým
11.11.2022 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je Olomouc!

B r n o - Po dvou venkovních zápasech se Brňané v tomto roce naposledy vracejí do ADAX INVEST...

Fotogalerie

Všechny fotografie