Chtěli bychom zůstat u systému se dvěma útočníky, prozradil trenér Čuhel

Chtěli bychom zůstat u systému se dvěma útočníky, prozradil trenér Čuhel

B R N O - Tradiční tiskové konference před dalším domácím utkání, ve kterém bude Zbrojovka hostit v neděli Liberec, se tentokrát zúčastnil Petr Glaser a jako obvykle také trenér Petr Čuhel.

Jedním z hlavních témat páteční tiskovky bylo nahrazení Petra Švancary, který bude mimo hru kvůli zranění zřejmě celý zbytek podzimní části Gambrinus ligy: „Je to nepříjemná věc pro Petra i pro mužstvo. Dalším problémem je neúčast Michala Škody, což nám velí změnit útočnou dvojici. Chtěli jsme zůstat u našeho systému se dvěma útočníky. Ještě nejsme definitivně rozhodnutí, ale zůstáváme u toho rozestavení a věřím, že hráči, kteří tam teď nastoupí, předvedou kvalitní výkon a naváží na kvalitní výkony Petra Švancary a Michala Škody z posledních zápasů. Každopádně je to velká škoda, protože s příchodem Michala se začalo více dařit i Petrovi. Ale nedá se nic dělat.“

Dva útočníci však nejsou jedinými členy aktuální brněnské marodky. „Mimo hru je Pepa Kaufman, celý týden netrénoval ani Martin Sus. Menší problémy měl Mira Král, ale věřím, že ten bude moci nastoupit. Určitě nebude hrát ani Lamine Fall, který má těžší zranění. Takže ani někteří ti hráči, kterými jsme chtěli Švancaru se Škodou nahradit, nemohou hrát. To ale nemění nic na tom, že chceme do toho zápasu jít s tím, abychom vyhráli za tři body a abychom navázali na výkon z posledního utkání s Jihlavou,“ doufá Čuhel, že rozsáhlá marodka příliš neovlivní nedělní výkon mužstva.

Absence kapitána Švancary znamená také hledání nové osobnosti mužstva: „Petrovým zástupcem je Pavel Mezlík s Pavlem Zavadilem. Ti jsou na hřišti osobnostmi už teď, takže v tomto nevidím vůbec žádný problém."

Úkol to ale nebude jednoduchý, vždyť do moravské metropole přijede úřadující mistr Gambrinus ligy: „Liberec má pořád velmi kvalitní mužstvo, ale asi si vstup do sezóny představovali lépe. Na začátku ligy je ale potkalo to, co potkalo teď nás. Měli spoustu zranění – Šurala, Rabušice, Štajnera. Štajner s Rabušicem už hrají, Šural možná taky už nastoupí. Jsou tedy v opačné situaci, budou u nás chtít určitě dokázat, že mužstvo má s těmito hráči sílu. Liberec je soupeř, který bude chtít hrát fotbal. Zápas by tedy mohl být pro diváky zajímavý a my v něm chceme uspět,“ zve kouč Čuhel na nedělní utkání na Srbské všechny brněnské fanoušky.

Rozhovor s Petrem Glaserem si můžete přečíst později.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 6. do 12. května
Ostatní
06.05.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 6. do 12. května

B r n o - Áčko se utká se Žižkovem a Líšní, béčko s Velkou Bíteší a dorostenci vyzvou doma Liberec....
U16: Zbrojovka zvítězila v Jihlavě
Mládež
05.05.2024 | Martin Lísal

U16: Zbrojovka zvítězila v Jihlavě

J i h l a v a - Dorostenci Zbrojovky (U16) korunovali solidní víkend brněnských týmů výhrou na...
U18: V Jihlavě nerozhodně
Mládež
05.05.2024 | Martin Lísal

U18: V Jihlavě nerozhodně

J i h l a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v nedělním utkání na hřišti Jihlavy 2:2. Góly...