Máme respekt, ale jsme odhodlaní vyhrát, říká Petr Glaser

Máme respekt, ale jsme odhodlaní vyhrát, říká Petr Glaser

B R N O - Kromě trenéra Petra Čuhela se páteční předzápasové tiskovky zúčastnil také záložník Petr Glaser, který se do povědomí fanoušků zapsal především utkáním s Českými Budějovicemi. V něm jednou skóroval a na další gól nahrál.

Čtyřiadvacetiletý záložník Petr Glaser přišel do Zbrojovky z druholigového Sokolova. Za Zbrojovku letos odehrál pouze čtyři klání i kvůli problémům na začátku sezóny. „Tréninkové manko doháním, stoprocentní to ještě není, ale snažím se – trénuji s týmem a také individuálně. K zápasu už jsem připravený,“ hlásí Glaser.

Ten brněnským fanouškům utkvěl v hlavě díky vítěznému utkání 1. září proti Českým Budějovicím, ve kterém si připsal gól a nahrávku. V dalších třech zářijových kláních jen jednou u branky asistoval: „Je to trošku o štěstí, ten zápas s Budějovicemi se povedl všem. Potom byla reprezentační pauza, pak těžký zápas v Hradci, kde se prohrálo. Kluci pak dobře zvládli Jihlavu, takže se sestava nějak drží. Snažím se do ní nějak dostat.“

Zbrojovka není v úplně snadné pozici – na marodce má probuzeného střelce Švancaru, za sebou vysokou výhru a před sebou úřadujícího mistra Gambrinus ligy. „Bude to těžké, lidi jsou namlsaní vítězstvím nad Jihlavou, pět gólů se nedává každý týden, ale myslím, že když podáme stejný výkon jako proti Jihlavě, tak budeme zase slavit tři body. Utkání s Libercem je pro nás jako každé jiné, těšíme se, máme respekt, ale jsme odhodlaní vyhrát. Motorem týmu soupeře je bezpochyby Jiří Štajner, jsou tam další kvalitní hráči vepředu – Vácha, Rabušic, Šural. Dívali jsme se na videa a víme, že mají problémy spíše vzadu. Že bychom se na ně ale připravovali nějak zvlášť, to ne. Pro Liberec je těžké navázat na loňské výkony a obhájit takový úspěch. Štajner byl navíc zraněný, takže se jim rozpadla sestava, proto se jim letos zatím moc nedařilo. Teď už jsou ale pohromadě nějakou dobu a budou silní,“ je si vědom síly soupeře Glaser.

Fanoušci mohou díky pěti vstřeleným gólům v posledním domácím zápase využít akce Pivo za bůra. Mohou se na ni těšit i po utkání s Libercem? „Rád bych jim slíbil, že zase dáme pět branek,“ usmívá se mladý záložník. „Taková akce je dobrá, nalákáme sem víc lidí, není to v televizi, takže čekáme vysokou návštěvu. Ale ani to není zárukou dobrého fandění. Někdy je 8000 lidí a moc se nefandí, proti Budějovicím na nás přišly dva tisíce a fandilo se výborně,“ děkuje Glaser zpětně příznivcům Zbrojovky a zve je na nedělní souboj s Libercem.

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 6. do 12. května
Ostatní
06.05.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 6. do 12. května

B r n o - Áčko se utká se Žižkovem a Líšní, béčko s Velkou Bíteší a dorostenci vyzvou doma Liberec....
U12: Také
Mládež
05.05.2024 | Martin Lísal

U12: Také "dvanáctka" v Líšni vítězná

P o d o l í - Také hráči kategorie U12 dokázali o víkendu na hřišti Líšně zvítězit. Soupeři...
U13: Zbrojovka zvítězila v Líšni
Mládež
05.05.2024 | Martin Lísal

U13: Zbrojovka zvítězila v Líšni

P o d o l í - Mladší žáci Zbrojovky (U13) potvrdili roli lídra finálové nadstavby i v dalším...