Balón Zbrojovka Brno má za sebou křest a první let!

Balón Zbrojovka Brno má za sebou křest a první let!

B r n o - Neosobní označení OK-8810 se v sobotu 4. června proměnilo v nám dobře známý název Zbrojovka Brno. Řeč je o pasažérském balónu z flotily Balon.cz, který byl v tento den slavnostně pokřtěn a ihned poté absolvoval první cestu.

K balónům má fotbalový klub tak trochu blízko, byť ty "naše" jsou poněkud menší a v takové výšce se většinou neocitají ani po tom nejrazantnějším odkopu obránců. Premiérový let dopadl šťastně a balón Zbrojovka Brno se po startu z Rakovce snesl nedaleko Troubska.

V koši balónu se mezi pasažéry objevil i majitel Zbrojovky Václav Bartoněk, trenér dorostenců Pavel Šustr, Zbrojovák Alois Hyčka, někdejší hráč "Flinty" Zdeněk Cihlář - a také Petr Švancara. "Jsme rádi, že se nám tuto spolupráci podařilo navázat. Další lety bychom chtěli nabídnout fanouškům, z majitelů permanentek při prvním domácím utkání vylosujeme dvanáct šťastlivců, kteří se s balonem ihned po skončení utkání vznesou," komentoval Švancara.

Konkrétní zápas upřesníme, jakmile bude znám los - s balonem lze totiž pochopitelně startovat jen za příznivých světelných a povětrnostních podmínek. "Určitě je o co stát. Přiznám se, že nerad létám, takže jsem byl nervózní, ale při dnešní úrovni techniky jsou rizika minimální. Byl to krásný zážitek. Vidět naše město z ptačí perspektivy je zase něco jiného, všem dalším pasažérům doporučím vzít si dalekohled," referoval se Švancara.

Podobně byl na tom i další z pasažérů, Alois Hyčka. "Také jsem letěl poprvé a byl to velký zážitek. Ze začátku člověk neví, do čeho jde, trochu jsme se báli, ale jakmile se balón odlepil od země, už to bylo dobré. Super zážitek," referoval Hyčka, který se letu zúčastnil i se svou nastávající manželkou. "Svatbu máme tento víkend na Panství Velichov u Ústí nad Labem, takže jsme to měli trochu jako předsvatební cestu a zážitek," usmál se.

Článek a fotografie na stránkách Balon.cz

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března
Ostatní
18.03.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 18. do 24. března

B r n o - V reprezentační přestávce má "áčko" volno, stejně tak i týmy U19 a U17. Béčko přivítá v...
U12: Zbrojováci přemohli Líšeň
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U12: Zbrojováci přemohli Líšeň

B r n o - Také mladší žáci kategorie U12 svůj vstup do finálové nadstavby zvládli na jedničku. V...
U13: Vysoká výhra s Líšní
Mládež
17.03.2024 | Martin Lísal

U13: Vysoká výhra s Líšní

B r n o - Mladší žáci Zbrojovky (U13) vstoupili do finálové nadstavby úspěšně. Na domácím hřišti...