U19: Zbrojovka zdolala Hlučín a šplhá tabulkou vzhůru

U19: Zbrojovka zdolala Hlučín a šplhá tabulkou vzhůru

B r n o - Starší dorostenci Zbrojovky hostili v dalším utkání předposlední Hlučín. Roli favorita zvládli, brankami Koláčného, Jakeše a Jury zvítězili 3:0. V tabulce jim tak prozatím patří devátá příčka.

Utkání se hrálo v ideálních podmínkách - slunce, obloha takřka bez mráčku a hlavně trávník na Srbské, kam starší dorostenci zavítali letos poprvé. Karty byly před utkáním rozdány jasně, Zbrojovka navíc měla předposlednímu celku tabulky co vracet - na podzim v Hlučíně podlehla 2:3.

Brňané začali poměrně svižně, útočníci Jakeš a Růsek zaměstnávali pilně obranu soupeře. První velkou šanci ovšem měli hosté - Lesniak v 6. minutě nebezpečně vypálil a Floder musel hasit požár tygřím skokem.

Za Zbrojovku mohl otevřít skóre kapitán Kučera - Kolenko byl venku z branky a Kučera se snažil zakončit do odkryté svatyně. Hostující gólman ale zaváhání napravil a šanci zneškodnil.

Po 20 minutách už se ale skóre měnilo. Růsek převzal míč na levé straně, dlouhým pasem našel Jiřího Koláčného a ten po dvou krocích propálil Kolenka - 1:0.

Na druhé straně kontroval Lesniak, jeho volej ale opět likvidoval Floder. Další šance měla znovu Zbrojovka - Jakeš se vtipně uvolnil a najednou se řítil s Růskem sám na jednoho obránce, finální příhra ale směřovala do ofsajdu. Sokolovu prudkou ránu zase Kolenko vyrazil a dokázal míč lapit těsně před dotírajícím Růskem. V závěru půle ještě hrozil na druhé straně Grossmann, trefil ale pouze Flodera.

Určitá nejistota trvala ve druhé půli jen osm minut. Poté převzal ve vápně míč Antonín Jakeš a prudkou, umístěnou střelou zvýšil na 2:0. Za dalších deset minut podtrhl výhru Zbrojovky Tomáš Jura, když si výtečně naskočil na rohový kop a upravil na konečných 3:0.

Další průběh zápasu už byl poměrně poklidný, kouskovala jej střídání. Hlučín se sympaticky snažil o korekci výsledku, obrana Zbrojovky ale nepovolila a Brňané tak mohli na Srbské oslavit výhru.

U19: Zbrojovka zdolala Hlučín a šplhá tabulkou vzhůru
11.04.2015 | Martin Lísal

U19: Zbrojovka zdolala Hlučín a šplhá tabulkou vzhůru

B r n o - Starší dorostenci Zbrojovky hostili v dalším utkání předposlední Hlučín. Roli favorita...

Fotogalerie

Všechny fotografie