Jihlavské prokletí prolomeno! Zbrojovka na Vysočině vítězí 2:0

Jihlavské prokletí prolomeno! Zbrojovka na Vysočině vítězí 2:0

J i h l a v a - Konečně to vyšlo i venku! Fotbalisté Zbrojovky odjížděli k utkání 15. kola do Jihlavy s velkým odhodláním uspět, což se na trávníků potvrdilo. Brněnský tým zvítězil díky dvěma gólům Škody 2:0 a spolu se skvěle fandícím sektorem fanoušků slaví první venkovní body v sezoně.

Trenéru Pivarníkovi chyběli pro utkání distancovaní Pilík a Koné, k nimž se přidali marodi Polák a Juhar. Kratochvíl nastoupil se sebezapřením, poprvé od začátku hrál Zikl a místo v sestavě měli Sedlák s Přichystalem.

Brno, povzbuzované po celé utkání skvěle fandícím a početným sektorem fanoušků, začalo velmi aktivně a hned zpočátku zápasu vybojovalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Kratochvíl, ale hosté po této standardce bránu příliš neohrozili. Nadějnější už byl přímý kop o chvíli později. Lutonský našel hlavu Pavlíka, jehož pokus ale lapil gólman Hanuš. Zahrozila i Jihlava. Centr Fulneka se pokoušel v pádu dopravit do sítě Záviška, ale výborným zákrokem mu v jeho počínání zabránil Pavlík.

Nadějnou akci rozjelo Brno ve dvacáté minutě. Kmenový hráč Plzně Kratochvíl se trošku překvapivě odhodlal ke střele z hranice šestnáctky – bohužel pro Zbrojovku mu rána příliš nesedla. Brnu zatrnulo po jednom z dalších jihlavských rohů, kdy míč propadl ke zcela volnému Kerestešovi. Exbrněnský bek střelou z první nechal vyniknout Melichárka, následně trefil jen Gomese.

Brňané hezky zakombinovali na pravé straně, ale centr si Hanuš pohlídal. Po půlhodině hry už Zbrojovka šla do vedení po dobře zahrané akci. Lutonský uvolnil Vraštila, ten přesným centrem našel na malém vápně Michala Škodu, pro kterého vsítit svoji čtvrtou branku v sezóně nebyl žádný problém!

A to nebylo vše. Po ose Přichystal - Zikl přidal ještě do poločasu druhý gól Michal Škoda. Ocenit musíme především brněnského mladíčka Zikla, který si sebevědomě povodil jednoho z obránců, čímž se dostal až před Hanuše, kterého v pádu sice nepřekonal, ale balon se odrazil do prostoru penaltového puntíku. Odtud jej bez váhání uklidil do sítě blonďatý útočník s číslem 23! V poslední minutě mohl jihlavského brankáře na zadní tyči překonat Pavlík, a o hattrick se v posledních vteřinách pokoušel také Škoda. Do kabin se tak šlo za snového stavu 2:0.

Nespokojený trenér domácích po změně stran do hry poslal také dalšího fotbalistu, který oblékal brněnský dres – Zoubeleho. Asi po dvou minutách svůj tým podržel Melichárek - výborným zákrokem u své levé tyče zneškodnil pokus Fulneka. Jihlava se hnala do brejku – Zoubeleho přihrávku odvracel Pavlík na roh. Obrana jej odvrátila k nohám Fulneka, ten z dobrých pětatřiceti metrů málem zaskočil Melichárka – brněnský fantom mezi třemi tyčemi se ale překonat nenechal!

Překvapivě mnoho místa dostal na druhé straně Škoda, ten udělal dva kroky směrem k bráně a vyprášil rukavice Hanuše. Po rohu pálil z dobré pozice Přichystal nad. Zbrojovka kolem šedesáté páté minuty doslova zamkla Jihlavu před její brankou. Hezký „ťukes“ v blízkosti šestnáctky Jihlavy předvedla trojice Škoda – Kratochvíl – Lutonský. Zastavil je až praporek pomezního, který mávl Škodovi ofsajd.

Do konce zápasu zbývalo asi patnáct minut a Zbrojovka začala cítit, že by mohla na hřišti Jihlavy konečně uspět. Individuálně to zkoušel Zikl, po souboji s jedním z obránců upadl, ale sudí penaltu neodpískal. Domácí fandové zřejmě očekávali závěrečný jihlavský tlak. Zbrojovka ale konec zvládla bez větších problémů a po závěrečném hvizdu mohla slavit. Pod trenérem Pivarníkem si připsala již třetí výhru – ta v Jihlavě je o to cennější, že tým z Vysočiny porazila na jejím hřišti v novodobé historii poprvé, navíc jej udržela pod sebou. Se čtrnácti body tedy udělala další důležitý krok k záchraně.

Fanoušci nám vytvořili domácí prostředí, chválil po Jihlavě Vraštil
27.11.2017 | Martin Lísal

Fanoušci nám vytvořili domácí prostředí, chválil po...

B r n o - Vlevo, vpravo nebo na stoperu? Třiadvacetiletý obránce Lukáš Vraštil je v pravém slova...
Škoda po Jihlavě: Takový centr jsem snad ještě nedostal
25.11.2017 | Martin Lísal

Škoda po Jihlavě: Takový centr jsem snad ještě...

J i h l a v a - Minulý víkend nádherný tříbodový gól proti Teplicím, nyní hned dvě trefy v Jihlavě....
Pivarník po Jihlavě: Za dnešek musím pochválit celé mužstvo
24.11.2017 | Martin Lísal. FOTO: Zuzana Javůrková (fcvysocina.cz)

Pivarník po Jihlavě: Za dnešek musím pochválit celé...

J i h l a v a - Utkání 15. kola v Jihlavě nabídlo hojivý balzám na zbrojovácké duše. Velmi dobrý...

Fotogalerie

Všechny fotografie