Zbrojovka veze z Prahy tři body, obrat zařídili v závěru Řezníček se Šuralem

Zbrojovka veze z Prahy tři body, obrat zařídili v závěru Řezníček se Šuralem

P R A H A - Šesté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozehráli fotbalisté Zbrojovky před kamerami ČT Sport na hřišti béčka pražské Sparty. Ta se dostala v první půli do vedení a svůj náskok držela až do závěrečné desetiminutovky. Pak však Brno zadělalo díky přesně hlavičkujícím Jakubům Řezníčkovi a Šuralovi na obrat, díky němuž si nakonec odváží zpět na jih Moravy tři body.

Oproti vítěznému domácímu utkání s Chrudimí se v základní sestavě objevil Jan Štěrba a ve středu zálohy místo Jambora také nově příchozí Kamso Mara.

Domácí rezerva Sparty začala utkání aktivněji a první šanci měl po centru Vydry za obranu zapomenutý Hranoš, z voleje míč v dobré pozici poslal vedle branky. Na druhé straně byl aktivní zejména Kronus, ani v jednom případě ale nedostal přesnou přihrávku. Do vedení nakonec ve 25. minutě šli domácí, když si na Kaštánkův centr naskočil za Endlem Tomáš Schánělec a hlavou otevřel skóre duelu – 1:0.

Hosté mohli odpovědět osm minut před poločasem, kdy po chybě Sparty v rozehrávce napřáhl k dalekonosné ráně Kronus, Surovčík tvrdou střelu dokázal vyrazit. V závěru půle pak dvakrát zahrozil do té doby jediný střelec duelu Schánělec. Toho nejprve zkusil vysunout Kaštánek, ale Berkovec se mu skvěle vrhnul pod nohy a sebral míč. V závěru půle pak útočník Sparty z vápna střílel do boční sítě.

Do druhé půle provedl kouč Klusáček změnu v záloze, kde Potočného nahradil Musa Alli, který okamžitě rozhýbal hru Zbrojovky. První náznak šance ale opět zapsali Pražané, když Goljan z těžkého úhlu trefil boční síť. Domácí stopeři si pečlivě strážili Řezníčka, který se přeci jen do několika náznaků šancí dostal, v pětašedesáté minutě například pálil zpoza vápna nad.

Dvacet minut před koncem se do hry dostali i Hladík s Jamborem, kteří nahradili Kronuse se Štěrbou. Následně se pro Spartu narodila velká šance, kdy Horák vysunul za obranu Schánělce, ten ale Berkovec v tutovce neobhodil. Hostující gólman zasáhl reflexivně pravou rukou. A jak se později ukázalo, šlo o klíčový moment celého duelu…

Necelých deset minut před vypršením řádné hrací doby zakombinovali Alli s Marou a centr druhého jmenovaného přistál přesně na hlavě Jakuba Řezníčka, který si při zakončení lehce ublížil, ale i tak zaznamenal do protipohybu Surovčíka šestý gól v letošním ročníku F:NL – 1:1.

Brňané pokračovali ve své aktivitě na polovině soupeře a v 88. minutě dokonali rychlý obrat. Po rozehrávce rohu nakrátko odcentroval tentokrát pro změnu střídající Gaszczyk, jehož pas našel přesně hlavu Jakuba Šurala, který k tyči trknul míč mimo dosah gólmana. První gól brněnského stopera v nové sezóně přišel v pravou chvíli – 1:2.

V závěru domácí vrhnuli zbytky sil do útoku ve snaze alespoň vyrovnat, z brejku však mohli pojistit výhru fotbalisté Zbrojovky, Řezníček po sklepnutí Alliho pálil nad branku. V závěru ještě Berkovec dobře přečetl hru a vyrazil rychle z branky, aby hlavou zastavil rodící se brejk Sparty. Víc už se v utkání neurodilo a Zbrojovka po obratu slaví druhou výhru v řadě.

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání na Spartě B
A-tým
18.08.2023 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Klusáček po utkání na Spartě B

P r a h a – Na tvářích Brňanů byla po dnešním utkání znát velká úleva – vždyť ještě deset minut...
VIDEO: Jakub Šural po utkání na Spartě B
A-tým
18.08.2023 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Jakub Šural po utkání na Spartě B

P r a h a – Jedním z hrdinů dnešního utkání byl bezesporu Jakub Šural. Zkušený obránce byl v závěru...
PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Sparty!
A-tým
16.08.2023 | Martin Lísal

PREVIEW: Dalším soupeřem je rezerva Sparty!

B r n o - Šestým soupeřem Zbrojovky ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je Sparta B. Hraje se v pátek 18 srpna...

Fotogalerie

Všechny fotografie