Zbrojovka se z Chrudimi vrací bez bodu

Zbrojovka se z Chrudimi vrací bez bodu

C H R U D I M - Ke třetímu utkání jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítali fotbalisté Zbrojovky do Chrudimi, která se po čtvrthodině ujala vedení. Zkraje druhé půle domácí přidali druhý zásah, na nějž Brno reagovalo snížením Romana Potočného. Z dalších možností však vyrovnání nepřišlo, Východočeši navíc třetím zásahem duelu zpečetili své vítězství.

Oproti domácí remíze s Táborskem udělal trenér Tomáš Polách v základní sestavě jedinou změnu, kdy Martina Nového nahradil navrátilec Jan Hellebrand. Na lavičce pak scházel ze zdravotních důvodů kromě Kronuse nově také Lukáš Endl.

Hosté z Brna byli v úvodních minutách mírně aktivnější, z řady nákopů a centrovaných míčů ale šance nepřišla. To Chrudimští uspěli hned se svou první šanci. Po čtvrthodině hry nacentroval zleva Mašek míč na přední tyč, kde odskočil obraně Daniel Langhamer a z voleje otevřel skóre duelu – 1:0. Zbrojovka kontrovala za dvě minuty šancí Alijagiče, který se pálil z hranice šestnáctky o kousek vedle tyče.

Další šance následně počítali domácí. Po půlhodině se mohl znovu prosadit Langhamer, k němuž Sváček vyboxoval centrovaný míč, jenže autor úvodní branky se zakončením otálel a Sváček jej poté skvěle vychytal. V závěru půle musel navíc Sváček řešit také ránu Látala z velkého úhlu, s níž si poradil. Ve 44. minutě pak hrozil opět aktivní Langhamer, tentokrát to zkoušel technicky, ale zařízení minul. Domácí šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Do druhé půle udělal kouč Polách hned trojí změnu v sestavě, kdy místo Gyamfiho, Hamzy a Alijagiče vyrazili do akce Granečný, Smejkal a Jambor. Místo snahy o vyrovnání ale brzy přišel druhý zásah domácích. David Látal po přesné přihrávce do vápna dostal čas a prostor k zakončení, načež svou ránu umístil přesně pod břevno – 2:0.

Zbrojovka však měla připravenou rychlou odpověď. Fousek se elegantně zbavil protihráče a odcentroval, načež se nadvakrát prosadil Roman Potočný. První ranou trefil Granečného a druhý pokus už umístil do sítě – 2:1. Hosté byli od té chvíle v poli aktivnější, udeřit z brejku však mohli Východočeši. Mašek prověřil Sváčka ranou z úhlu a gólman Brna si připsal další důležitý zákrok.

Hosté pokračovali v aktivnější hře na míči, domácí však hráli ze zabezpečené obrany a číhali na možné brejky, Brno se tak prakticky nedostávalo do finální fáze. S přibývajícími minutami přišly i poslední dvě střídání, kdy nejprve Hellebranda nahradil Nový a na závěrečnou dvacetiminutovku přišel do hry místo Falleteho Texl. Deset minut před koncem Chrudim definitivně rozhodla o osudu duelu. Daniel Langhamer dostal míč do brejku, v němž dokázal ošálit obránce a vypálit podruhé v zápase přesně pod břevno – 3:1.

Ve zbytku zápasu už domácí kontrolovali dvoubrankové vedení a poprvé na jaře si došli pro tři body, zatímco Zbrojovka po dvou remízách odchází ze třetího duelu jarní části bez bodu.

VIDEO: Trenér Polách po utkání v Chrudimi
A-tým
16.03.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání v Chrudimi

C h r u d i m - Zbrojováci věřili po dvou jarních remízách v první vítězství, na hřišti Chrudimi se...
Proti Dánsku je největší rozdíl v agresivitě, všímá si Gyamfi
A-tým
16.03.2024 | Martin Lísal

Proti Dánsku je největší rozdíl v agresivitě, všímá si...

C h r u d i m – Ghanský obránce Foster Gyamfi si po svém příchodu do Zbrojovky a následné zimní...
PREVIEW: V sobotu do Chrudimi
A-tým
14.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu do Chrudimi

B r n o - Před Zbrojovkou je třetí jarní zápas. V sobotu 16. března se představí v Chrudimi, hraje...

Fotogalerie

Všechny fotografie