Zbrojovka zakončila podzim remízou se Zlínem

Zbrojovka zakončila podzim remízou se Zlínem

B R N O - Závěrečné kolo podzimní části HET ligy přineslo souboj mezi Zbrojovkou a Zlínem. Zbrojovka dokázala v první půli využít své převahy a zásluhou premiérového střelce Zikla šla do vedení. Ve druhé půli již Zlín dohrával v deseti bez vyloučeného Bača, ale i přesto dokázal v závěru srovnat Mehanovič. Zbrojovka tak přezimuje s patnácti body na kontě.

Poslední utkání podzimní části HET ligy symbolicky zahájilo předání šeku od Nadačního fondu Zbrojovák pro legendárního gólmana Zbrojovky Josefa Hrona.

Utkání hrané v nepříliš příznivém počasí zahájili lépe domácí, ale přetažený centr Kratochvíla přinesl pouze roh. Zahrozit dokázali také hosté, ale jejich šanci zlikvidoval výborným zákrokem Dušan Melichárek. Po krásné akci Zikla mohl zakončovat Lutonský. Jeho pokus však neohrozil brankáře Dostála, který pohledem kontroloval míč letící mimo. Zbrojovka pokračovala v aktivní hře a ze střední vzdálenosti vypálil přesnou ránu Michal Škoda.

Brankář Dostál se musel natáhnout a střelu utaženou k bližší tyči lapil. Odměny za aktivitu se brněnští dočkali v dvaatřicáté minutě. Napodobit Škodu se snažil Kratochvíl, který vypálil z dálky. Jeho rána k brance nedoputovala, ale místo toho se do míče opřel mladičký Martin Zikl a povedenou střelou k bližší tyči otevřel svůj prvoligový gólový účet. První poločas již nic zajímavého nepřinesl a Zbrojovka šla do kabin s vedením 1:0.

Začátek druhé části hry začali hosté dvojicí velkých šancí. Nejprve hlavičkoval po pěkném centru Holzer, ale jeho ránu vyrazil excelentní Melichárek. O čtyři minuty později stáli při Zbrojovce všichni svatí. Po centru Kopečného se do nůžek položil Diop a rozezvučel pravou tyč branky domácích. Následná střela Jiráčka již Melichárka neohrozila. Zdvojnásobit své vedení mohla Zbrojovka chvíli po neproměněné šanci Diopa, ale Zikl svou hlavičku po dobře zahrané standardce poslal těsně vedle pravé tyče.

Nebezpečným pro Zbrojovku byl Daniel Holzer, který po své neproměněné tutovce připravil další pozici pro Železníka, ale ten sám před Melichárkem hlavičkou minul domácí klec. Na druhé straně prchal sám na Dostála Přichystal, ale v klíčovém okamžiku si předkopl míč daleko před sebe a brankář Dostál včasným výběhem jeho šanci zlikvidoval.

Zákrok večera předvedl dvaadvacet minut před koncem utkání domácí Melichárek. Zlínský Vukadinovič se opřel na hranici vápna do míče a jeho ránu do levého spodního rohu vykopl kapitán domácích. Komplikace pro hostující tým nastala v sedmdesátí minutě, kdy Bačo dostal druhou žlutou kartu a domácí měli k dispozici přesilovku. Hned z kraje početní výhody mohl skórovat Škoda, ale jeho rána po centru Sedláka trefila jen Zikla a ten tak nechtěně dopomohl hostující defenzívě.

Šest minut před koncem řádné hrací doby se podařilo hostujícímu týmu srovnat. Hronkův střílený centr Melichárek pouze vyrazil před sebe, kde stál Mirzad Mehanovič a ten nadvakrát umístil míč za bezmocného Melichárka. Zbrojovka tak inkasovala po 350 minutách hry, poprvé od zápasu v Jablonci.

V závěru se ani jeden tým již prosadit nedokázal a soutěžní rok 2017 tak Zbrojovka zakončila domácí remízou 1:1, stejně jako v předchozích dvou letech.

Sám to nechápu, hodnotil ztrátu dvou bodů Přichystal
04.12.2017 | Daniel Král

Sám to nechápu, hodnotil ztrátu dvou bodů Přichystal

B R N O - Už podruhé v řadě odehrál plných devadesát minut, tentokrát ale svému týmu pomohl pouze k...
Lukáš Vraštil: Poslední utkání je vždycky důležité, chceme ho zvládnout
02.12.2017 | Martin Lísal

Lukáš Vraštil: Poslední utkání je vždycky důležité,...

B r n o - V posledním utkání roku 2017 čeká na fotbalisty Zbrojovky moravské derby se Zlínem. Hraje...
VIDEO: Po vyloučení jsme to měli dohrát, mrzelo střelce Zikla
02.12.2017 | Daniel Kinc, Martin Lísal

VIDEO: Po vyloučení jsme to měli dohrát, mrzelo...

B r n o - Dal gól, tribuny při střídání skandovaly jeho jméno. To vše teprve při třetím ligovém...

Fotogalerie

Všechny fotografie