Francis Koné v reakci na cenu FIFA: Jsem šťastný, v mé dosavadní kariéře je to nejvíc!

Francis Koné v reakci na cenu FIFA: Jsem šťastný, v mé dosavadní kariéře je to nejvíc!

B r n o - Zbrojovák Francis Koné se na dnešním tréninku hlásil jako čerstvý držitel ceny FIFA Fair Play Award pro rok 2017. Není tedy divu, že přilákal zájem novinářů i televizních reportérů, před kterými nešetřil úsměvy.

Radost mu kalilo jen to, že nemohl být předání přítomen osobně. "Rád bych se setkal s Messim i Ronaldem, udělal si s nimi selfie. Jsou to výborní hráči. I tak je ale toto ocenění pro mě nejvíc v kariéře, dostal jsem spoustu gratulací a jsem šťastný. Cena patří České republice, zdejší lize, klubu, mojí zemi a Africe," říkal žurnalistům v angličtině.

Zbrojovka obdržela informaci o Francisově nominaci zhruba před deseti dny. Francis má ale tožské občanství a vízum pouze pro Schengenský prostor. Bohužel lhůta pro vydání víza, potřebného pro cestu do Velké Británie, činí třicet dnů. Přes veškerou snahu klubu v součinnosti s FAČR a FIFA se nepodařilo zajistit, aby Francis mohl do Londýna odcestovat. Od klubu dostal volno, vzhledem k poměrně pozdnímu konci utkání v Plzni měl zajištěný hotel před odletem. "Všichni chtěli, abych přijel, ale nevyšlo to. Takový je život," vykládal Francis smířeně.

Ocenění obdržel za příkladný čin z letošního února, kdy svým pohotovým zákrokem pomohl zachránit život Martinu Berkovcovi. Gólmanovi Bohemians vyprostil po hrozivém střetu se spoluhráčem zapadlý jazyk. "Musím připomenout, že to nebylo poprvé, dělal jsem to už počtvrté. Věřím, že mi k tomu pomohl Bůh. Kdybych ty dřívější zkušenosti neměl, bylo by to těžší," vzpomínal Koné a prozradil, že s Martinem Berkovcem plánují v pauze zajít na kávu.

Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno gratuluje Francisovi ke skvělému a příkladnému chování v souladu s principy fair play a k zaslouženému zisku významného individuálního ocenění!

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...