Bitva na Moravském poli - co vše vás Za Lužánkami čeká?

Bitva na Moravském poli - co vše vás Za Lužánkami čeká?

B r n o - Jedním z témat, o kterém se hovořilo na středeční tiskové konferenci, byla pochopitelně i říjnová Bitva na Moravském poli. O návratu na lužánecký stadion měl co říci především Petr Švancara.

"Ta myšlenka se rodila poměrně dlouho. V reprezentační přestávce se většinou snažíme s někým hrát, stejně tak už máme v hlavách dlouho myšlenku na to, jakým způsobem se zase alespoň dočasně vrátit na lužánecký stadion. Vyšlo z toho tohle. Velký dík patří Sigmě Olomouc, což je atraktivní soupeř. Teď slavili sto let od založení."

V bohatém čtvrtečním programu ale nejde zdaleka jen o zápas prvních týmů a legend. "Vše zahájí přátelský zápas přípravek, týmů U11. A s velkou radostí a nadšením mohu prozradit už také to, že lužánecký trávník přivítá i mistrovské zápasy týmů U15 a U14 proti Baníku Ostrava. Věřím, že pro kluky i všechny lidi okolo to bude skvělý zážitek," zmínil Švancara další atraktivní položku v podobě bitvy dvou špičkových týmů z moravskoslezské žákovské ligy.

A stranou zájmu pochopitelně nezůstane ani samotný stadion. "Fanouškům nabídneme třeba prohlídku útrob stadionu, například šaten. A průvodci budou opravdu povolaní - hráči mistrovského týmu, který zde dobyl v roce 1978 titul. Budeme se snažit zajistit divákům co největší komfort, samozřejmě myslíme i na osvětlení, které nám zařídí firma Fox Agency. Jedná se konkrétně o šest reflektorů v osmimetrové výšce," prozradil Švanci.

Co se vstupenek týče, předprodej běží od pondělka v síti Ticketportal. "Osobně bych byl rád, kdybychom překonali návštěvu na reprezentační duel s Anglií, který se hraje o den později. V první vlně jsme do předprodeje uvolnili 15 tisíc lístků. Věříme, že kouzlo Lužánek bude hrát opět svou roli, nehraje se tam každý týden a program tentokrát bude opravdu bohatý. je to fenomén a také proto věřím, že těch dvacet tisíc diváků dorazí."

Jedním z magnetů bude pochopitelně i zápas legend, hraný na dvakrát třicet minut. "Oba zápasy budou pískat sudí, kteří už nepískají, třeba Radek Příhoda. Seznam hráčů, kteří na zápas legend dorazí, je opravdu široký. Zbrojovka tu bude mít průřez generacemi od dob titulu po současnost. Mistrovský tým budou přímo na trávníku zastupovat Hron, Jarůšek a Kopenec, současnost třeba Pavel Zavadil s Janem Polákem. Účast přislíbil Libor Soldán, Patrik Siegl, Milan Pacanda, Marcel Cupák, Petr Křivánek, Martin Zbončák, Zdeněk Cihlář, Ríša Dostálek, Pavel Šustr, tahle jména zatím můžu potvrdit. Trenérem bude Karol Dobiaš, mistr Evropy z roku 1976. Sigmu povede John Uličný a v sestavě nebudou chybět Martin Vaniak, Radek Látal, Oldřich Machala, Tomáš Janotka, Martin Kotůlek a další," vyjmenovával Švancara první várku jmen zúčastněných hráčů.

Říjnového svátku se nemůže dočkat také nejčerstvější posila Zbrojovky. "Bude to velká událost, lužánecký stadion je pro Zbrojováky posvátný a pro fanoušky lákavý. Už jsem zval všechny známé a moc se na to těším," říká ambasador Bitvy na Moravském poli Ondřej Vaněk.

Harmonogram akce

  • 11:00 přátelský zápas U11 Zbrojovka vs. Sigma
  • 13:00 mistrovský zápas U15 Zbrojovka vs. Baník
  • 15:00 mistrovský zápas U14 Zbrojovka vs. Baník
  • 17:00 zápas legend Zbrojovka vs. Sigma
  • 19:00 zápas "A" týmů Zbrojovka vs. Sigma



další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...