Trenér Šustr před utkáním s Líšní

Trenér Šustr před utkáním s Líšní

B r n o - Kulisy jsou dané - sobota, 14. září, 13:00, Srbská. Po volném víkendu jdou Zbrojováci zase do boje a jejich osmým soupeřem bude další brněnský tým - SK Líšeň. Co od utkání očekává trenér Šustr?

"Ten zápas je pochopitelně trochu odlišný tím, že hrají dva brněnské týmy, což se běžně nestává. Je to pikantní, dojde hodně lidí. Nečekáme jednoduchý zápas, soupeř má motivaci jasně danou, bude nás chtít porazit. Předpokládám ale, že jsme se během pauzy nachystali dobře a zápas zvládneme, což je náš cíl," řekl kouč na předzápasové tiskovce.

Reprepauzu vyplnila Zbrojovka tentokrát jen a pouze tréninky, přátelský zápas nesehrála. "Zvolili jsme tento model, doufám, že jsme pracovali dobře a zúročíme to. Tréninky byly výživné, noví hráči do týmu zapadli bez problémů," zmínil Šustr příchody nováčků Šmída a Vaňka. "Od Michala Šmída očekáváme zpevnění a zkvalitnění obranné fáze, od Ondry Vaňka kreativitu, přihrávky, branky, radost z fotbalu a sebevědomí. Oba noví hráči mají kvalitu a na trénincích je vidět, že fotbal hrát umějí."

Kádr Zbrojovky se tak i díky předchozím příchodům poměrně obměnil. "Nepodařilo se nám bohužel navázat na jarní část, ztratili jsme sebevědomí a cítili jsme potřebu tým trochu okysličit a pomoci hráčům, kteří tu zůstali, aby se trochu rozjeli. Proto přišli noví hráči, kteří by sebevědomí měli dodat."

Výsledky Líšně jsou v úvodu sezóny příjemným překvapením, svěřenci kouče Machálka prohráli pouze jednou a v tabulce jsou před Zbrojovkou. "Úplným překvapením to pro mě není, znám trenéra Machálka a vím, že je schopen hráče namotivovat. Kluci v týmu dobře pracují, každý zápas odmakají a přináší jim to výsledky," vysekl Šustr Líšeňským poklonu.

Sobotní utkání má výkop poněkud nezvykle už ve 13 hodin, neboť je součástí programu televizní stanice ČT Sport. "Bereme to jako realitu. V této soutěži má spousta zápasů nezvyklé začátky, skoro všechny podzimní duely venku začínáme v 10:15, takže to není nic, co by nás mělo zaskočit," dodal Šustr. Ten bude v utkání na sto procent postrádat obránce Šurala, který si odpykává trest za čtyři žluté karty, a fit stále není další zadák Juraj Kotula. Jinak by všichni hráči měli teoreticky být k dispozici.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...