Fotbalisty Zbrojovky povede Miloslav Machálek

Fotbalisty Zbrojovky povede Miloslav Machálek

B r n o – Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno sáhl v reprezentační přestávce k personálnímu zásahu do realizačního týmu. Novým trenérem se stává Miloslav Machálek, který doposud trénoval Líšeň.

„Postavení Zbrojovky v tabulce neodpovídá ambicím klubu a představám města a fanoušků, nedařilo se nám zcela naplňovat potenciál hráčského kádru. Jsme přesvědčeni, že tento krok naši hru kvalitativně zvedne a posune dál výsledkovou tabulkou,“ vysvětluje změnu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Osmapadesátiletý Machálek dovedl Líšeň nejprve k záchraně, poté ke třetímu místu a nakonec k senzačnímu postupu do druhé ligy. Ve Zbrojovce povede již úterní dopolední trénink, zápasová premiéra jej čeká ve čtvrtek Za Lužánkami v přátelském utkání proti Sigmě Olomouc (kde mimochodem působil v minulosti jako šéf SCM). V pozicích asistentů zůstávají Petr Maléř, Richard Dostálek a Martin Doležal.

„Pracovat v historicky nejslavnějším moravském klubu je pro mě výzva a čest. Kádr Zbrojovky je kvalitní a velmi dobře připravený, nehodlám tedy přicházet s nějakou zásadní revolucí, mým záměrem je navázat na kvalitní práci dosavadního realizačního týmu a dále ji rozvinout,“ řekl k podpisu Machálek.

Miloslav Machálek přichází do Zbrojovky z Líšně, se kterou Zbrojovka uzavřela Memorandum o spolupráci. To obsahuje záměry společné a oboustranně výhodné spolupráce a příchod trenéra Machálka je prvním konkrétním krokem.

Dosavadnímu trenérovi Šustrovi klub tímto děkuje za odvedené služby.

další články

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B
A-tým
27.03.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Na Velký pátek hostíme Spartu B

B r n o - Jediná jarní reprezentační pauza je minulostí a druhá nejvyšší soutěž pokračuje dvacátým...
SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?
Ostatní
27.03.2024 | Martin Lísal. FOTO: fotbal.cz

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Březnová reprezentační pauza je u konce, do svých týmů se postupně vracejí i hráči...
SOUHRN: Zbrojováci na hostování
Ostatní
25.03.2024 | Martin Lísal

SOUHRN: Zbrojováci na hostování

B r n o - V reprezentační přestávce je rubrika, mapující osud hráčů Zbrojovky na hostování,...