VIDEO: Věřím, že se lidi dobře bavili, usmívá se Vaněk po utkání s Prostějovem

VIDEO: Věřím, že se lidi dobře bavili, usmívá se Vaněk po utkání s Prostějovem

B r n o - Naprostá dominance Zbrojovky, pět gólů v síti Brédy, červená karta a hromada zahozených příležitostí. Tak by se v kostce dalo shrnout moravské derby mezi Brnem a Prostějovem. Mezi střelce se zapsal i Ondřej Vaněk, který se parádním způsobem zhostil realizace přímého kopu.

Brněnský odchovanec k tomu přidal ještě dvě asistencě a napomohl tak k jednoznačnému vítězství svého týmu. „Odehráli jsme vynikající zápas. Věřím, že to lidi bavilo. Pracovali jsme od první minuty až do konce a jsem hrozně rád za vítězství,“ zářil bývalý reprezentant bezprostředně po utkání. „Prostějov hrál celý zápas v bloku, takže to bylo hlavně o nás, jak do toho vstoupíme. Udělali jsme všechno tak, jak jsme měli a zaslouženě vyhráli,“ povídal s úsměvem.

Výhra se nerodila snadno. Brňané v první půli trefili tyč a nevyužili i další šance. Po přestávce trenér Machálek sáhl do sestavy a netradičně vyměnil oba krajní záložníky, mezi nimi i střelce doposud jediné branky Fouska. „Chtěl to ještě více oživit. Viděli jste, že nás hnal celý zápas dopředu, kluci tomu pomohli. Takhle chceme hrát,“ hlásil Vaněk přesvědčeně.

Chvála se po utkání nesla i k samotnému Ondrovi. Spoluhráče tradičně zásoboval jednou přihrávkou za druhou a po roce navíc dopřál fanouškům radost v podobě branky z přímého kopu. „Kluci vědí, že to budu kopat za obrannou linii. Na tréninku to dělám pořád. Někdy se podívám, jindy to dávám naslepo, ale oni tam už prostě čekají,“ potvrdil, že souhra nedělá Brňanům problémy. „Odkoukal jsem to od Pavla Horvátha. Měl fantastickou kopací techniku. Napodobit ho samozřejmě nedokážu, ale malinko se mu snažím přiblížit,“ culil se Vaněk.

A samotný přímák? „Vždycky to může sednout ještě líp (smích). Měl jsem uklidit už ten první přímák, ale bohužel jsem trefil zeď. Víte, taťka má dneska narozeniny a já jsem mu říkal, že se dneska trefím pro něj. Naštěstí se to povedlo,“ radoval se.

Zbrojováky nyní čeká reprezentační přestávka. Po ní se vypraví k poslednímu soutěžnímu utkání roku - na hřiště prvních Pardubic. „Zrovna když rozhodčí zapískal konec, uvědomil jsem si, jaká je škoda, že musíme čekat čtrnáct dní. Teď nám to jde, ale je to jedno. Kvalitně potrénujeme a musíme to u nich zvládnout,“ burcuje. "Po osobní stránce jsem naprosto spokojený. Chtěl jsem hrát co nejvíc, být platný pro tým. Posunuli jsme se tabulkou a doufám, že to bude pokračovat.“

Brněnský špílmachr nezapomněl ani na fanoušky. „Doma se nám daří daleko víc, to je vždy psychologická výhoda. Musíme to přenést i na soupeřovo hřiště, protože na nás oproti jiným týmům jezdí fanoušci i ven. To je paráda. Dnes jsem si to opět užil, před nimi se prostě hraje skvěle,“ vysekl Vaněk poklonu neúnavně fandícím Zbrojovákům.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí nový trenér Kříž
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Věřím, že je v našich silách tým pozvednout, hlásí...

B r n o – V neděli dovedl mužstvo k důležité výhře v Lanžhotě, ve středu se o něco podobného pokusí...
Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek
A-tým
15.04.2024 | Martin Lísal

Zbrojovku povedou trenéři Kříž a Zúbek

B r n o – Představenstvo klubu FC Zbrojovka Brno dnes jednomyslně rozhodlo o odvolání hlavního...
VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu
A-tým
14.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Polách po utkání ve Varnsdorfu

V a r n s d o r f – Ani cesta na sever Čech kýženou bodovou vzpruhu nepřinesla. Ba co víc,...