Do Zbrojovky míří gólman Šustr z Líšně, opačným směrem putuje Pavel Halouska

Do Zbrojovky míří gólman Šustr z Líšně, opačným směrem putuje Pavel Halouska

B r n o - Na trase mezi Srbskou a Kučerovou dochází k dalšímu pohybu. Do Zbrojovky míří devětadvacetiletý gólman Martin Šustr z Líšně, opačným směrem putuje o pět let mladší Pavel Halouska. Oba gólmani by měli v nových klubech chytat už tento víkend.

Transfer je realizován po vzájemné dohodě obou klubů a v rámci již několikrát avizované spolupráce, o administrativních detailech se bude jednat příští týden. Šustr se k týmu připojí zítra před odjezdem do Dunajské Stredy, kde by měl naskočit do nedělního souboje s Nitrou. Halouska pak s Líšní absolvuje měření sil s juniorkou bratislavského Slovanu.

"O zájmu Zbrojovky jsem se dozvěděl ve čtvrtek, všechno je hodně narychlo, ale nebylo nad čím váhat. V Líšni je vynikající parta a skvěle fungující klub, ale nabídku Zbrojovky nešlo odmítnout. Je to velký klub, bojuje o postup a pokusím se k tomu pomoci," uvedl Šustr, který do Brna dojíždí z Olomouce. "Dcera tu chodí do školy, takže spíše budu dojíždět. V kabině znám kromě kluků z Líšně a trenéra ještě Pavla Dreksu z působení v Olomouci. A kluky znám samozřejmě jako soupeře, naposledy z podzimního zápasu."

Martin Šustr začínal s fotbalem v nedalekých Boskovicích, kde se narodil. Přes Drnovice a Vyškov se dostal do Olomouce, kde si v květnu 2009 odbyl prvoligový debut. V Olomouci a poté v Baníku odchytal dohromady deset prvoligových duelů.

V minulém ročníku pomáhal Šustr na podzim Vítkovicím, v patnácti duelech udržel pětkrát čisté konto. Po angažmá ve Vyškově zahájil letošní ročník v Líšni a stal se jednou z opor druholigového nováčka. Týmu přispěl třemi nulami ve 14 duelech k šesté pozici v tabulce.

Pavel Halouska je odchovancem Zbrojovky. Zkušenosti s dospělým fotbalem sbíral na hostování ve Znojmě a v Prostějově, v roce 2015 navíc v rámci střídavých startů nastoupil osmkrát za Líšeň. Poté se propracoval na pozici dvojky Dušana Melichárka. Premiéru v nejvyšší lize absolvoval na podzim roku 2017 po Melichárkově vyloučení v Karviné, následně zazářil na Slavii a ve zbytku sezóny si připsal ještě jeden start na hřišti Dukly. Ve druhé nejvyšší soutěži odchytal za Zbrojovku dohromady devět utkání, kromě toho naskočil do všech tří letošních pohárových duelů.

další články

Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...
PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX INVEST Areně!
B-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Béčko hostí Velké Meziříčí, hraje se v ADAX...

B r n o - Brněnský B tým se podruhé v této sezóně představí na hlavním hřišti v ADAX INVEST Areně....
PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!
A-tým
19.04.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: V sobotu nás čeká Vyškov!

B r n o - Anglický týden zakončí Zbrojovka utkáním na hřišti druhého Vyškova. Hraje se v sobotu 20....