Trenér Machálek po prohře se Zlínem

Trenér Machálek po prohře se Zlínem

B r n o - Poslední přípravné utkání Zbrojovákům nevyšlo, na domácím hřišti podlehli Zlínu 0:5. Spokojený tak při svém hodnocení nemohl být ani trenér Machálek.

"Nebral jsem to jako generálku, ale jako poslední přípravné utkání, prostor ještě něco vyzkoušet. Je to pro nás nepříjemný signál, nepodali jsme dnes dobrý výkon. Teď máme osm dní, ve kterých se budeme připravovat na vstup do mistrovských zápasů. Jsem přesvědčen, že náš výkon v nich bude úplně odlišný," řekl po utkání kouč.

Poté se pustil do podrobnějšího hodnocení. "První část utkání byla vyrovnaná, zbytečně jsme inkasovali branku. A je to už druhý zápas, v němž se na nás obdržený gól projevil negativně. Dalším zásahem bylo zranění Kuby Šurala, a když jsme pak ve druhé půli prostřídali více hráčů, měli jsme problém s organizací hry."

Jakub Šural musel odejít ze hry pro zranění v oblasti žeber, další podrobnosti budeme znát po vyšetření. "I s ohledem na Kotulovu nemoc a fakt, že Kryštůfek ještě není připraven, nejsme vzadu zpevnění. Z mého pohledu stoperská dvojice Dreksa - Šural fungovala dobře, u Eise bylo vidět velké zlepšení. Peter Štepanovský odehrál na beku dobré zápasy, dnes měl nedostatky, samozřejmě včetně vlastního gólu. K té základní čtverce ale nemám zásadní připomínky, problémy nastaly poté, co se její složení změnilo. A zejména po vystřídání Dreksy, který byl řídícím prvkem defenzivy, se naše hra rozpadla," všiml si kouč.

Problémy samozřejmě viděl i jinde. "Hledáme se v zakončení. Nevystřelíme, hledáme nadstavbu, přihrávku do prázdné brány. To je palčivý problém. To platilo pro celé utkání. Jeho závěr už pak byl ovlivněný tím, že jsme neustále museli střídat někoho s lehčím zraněním, byl z toho guláš. Druhý poločas z toho důvodu nechci ani moc hodnotit, je to něco, co se mi absolutně nelíbilo," zakončil Machálek.

další články

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský
A-tým
18.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

ROZHOVOR Z PROGRAMU: Peter Štepanovský

B r n o - Součástí včerejšího zápasového programu byl i rozhovor s Peterem Štepanovským, hrajícím...
VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Vítězství jsme moc potřebovali, těší Granečného

B r n o – Zápas s Jihlavou už pozvolna spěl k remízovému výsledku – pět minut před koncem jej ale...
VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou
A-tým
17.04.2024 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Jihlavou

B r n o – Kouzlo nového trenérského týmu proti Jihlavě zafungovalo. Zbrojovka vydřela výhru s...