VIDEO: Trenér Hašek po utkání s Pardubicemi

VIDEO: Trenér Hašek po utkání s Pardubicemi

B r n o – Zatímco brněnská premiéra trenéra Haška proti Pardubicím vyšla za tři body, nadstavbový duel měl opačný průběh. Hosté šli do vedení, přestáli dvě penalty a nakonec si z Brna odvezli všechn body. Martina Haška mrzel především výkon v první půli.

„Bylo to emocemi nabité utkání, což vyplývalo z dění na hřišti i významu zápasu. Bylo to utkání dvou významně odlišných poločasů. V tom prvním jsme byli v hlubokém bloku, což byl náš plán, ale nebylo v plánu být tak pasivní. Chtěli jsme se odrazit od defenzivy, i kvůli vlastním problémům v minulých zápasech. Ale aktivita, zisky míče, přechod do útoku, to se nám nedařilo. Málo a bez agresivity jsme vystupovali, získávali jsme málo míčů, navíc jsme dostali gól ze standardky. Proto jsme reagovali několika změnani,“ hovořil kouč na pozápasové tiskovce.

Do hry přišel Jiří Texl, Ševčík se posunul do středu hřiště pod hrot. „I díky Texlíkovi jsme zezadu získali sílu na rozehrávce, navíc šel nahoru i Endlík, který hrál po dlouhé době a byl v první půli poměrně nervózní. S příchodem Texla se uvolnil a taky přispěl k rozehrávce. Najednou jsme byli na míči silní, začali jsme napadat výš, navíc Ševa se přesunul na podhrot a Hláďa šel na kraj. Tyhle změny vedly k tomu, že z nás bylo jiné mužstvo. Měli jsme tlak, vysokou úspěšnost v ziscích míče, gól z toho ale bohužel nevzešel. Jen dvě penalty a ty jsme neproměnili. V takovém případě není jednoduché zvednout zase morálku, kluci to ale dokázali a dali gól. Bohužel neplatil. Na konci už bylo znát, že kluci nechali na hřišti hodně sil, už jsme nebyli tak nebezpeční. Šli jsme do rizika, poslali na hřiště silného stopera na hrot, ale inkasovali jsme podruhé. Když se to sype, dostaneš ještě druhý na cestu,“ povzdechl si Hašek.

Prohra už tak složitou situaci v tabulce ještě více zkomplikovala. „Z baráže už se asi nevysekáme, Pardubice nás stáhly o tři body, což je průšvih, na druhou stranu máme o kolo blíž konci skupiny a náskok na Zlín zůstal stejný. Předvedli jsme ve druhé půli možná nejlepší výkon, co jsem tady, ale výstup je nula bodů. Jestli máme zůstat v lize, musíme zachovat chladnou hlavu, držet pohromadě, nikdo jiný to za nás neodehraje a nikdo nepřijde. Je to na nás, musíme zachovat klid a snažit se ze sebe vydat to nejlepší.“

Jedním ze stěžejních momentů utkání byly dvě neproměněné penalty, v obou případech Nita vychytal Řezníčka. „Ještě se mi to nestalo, ale sport přináší neustále nové situace. Řezňa to umí, z penalt dal dost gólů, i letos. I ten nejlepší ale někdy situace nezvládne, Kubovi se to dnes stalo dvakrát. Je to sport. Necítím cokoliv negativního, spíš s ním soucítím, mrzí ho to víc než kohokoliv jiného. Hrajeme za týden, on to zvládne a my mu v tom pomůžeme,“ zastal se trenér nejlepšího ligového střelce.

Obě penalty přišly v krátkém sledu, trenér ale neuvažoval, že by na druhou Řezňu neposlal. „Teď po utkání se o tom můžeme bavit, co by, kdyby. Ale představte si, že jste trenér, máte nejlepšího střelce soutěže a nedá penaltu. Když ho nepošleš na druhou, dáš mu najevo, že mu nevěříš, ale já mu věřím. Jsem přesvědčený, že góly ještě dá a tu důvěru, kterou jsme mu nevzali, nám vrátí.“

Pak se trenér ještě jednou vrátil k nepovedené první půli. „Nejsme teď v tom stavu, abychom mohli na někoho vletět a myslet si, že to pro nás bude nejlepší. Nechtěli jsme být pasivní, z toho jsem byl zklamaný, o pauze jsme si k tomu v klidu řekli, co a jak změnit, a bylo to lepší. Je mi jasné, že lidi si říkají, proč jsme tak nehráli od začátku, ale myslím, že by to pro nás bylo velké riziko,“ vysvětloval.

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem
A-tým
20.04.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e – Sobotní dopolední utkání ve Vyškově nabídlo nakonec dvě branky, po jedné na každé...
Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić
A-tým
20.04.2024 | Daniel Král. FOTO: Petr Nečas

Remízu s Vyškovem zařídil Alijagić

D R N O V I C E - Po výhře s Jihlavou se Zbrojováci vydali k dalšímu utkání do Drnovic, kde svá...
Změna otevírací doby Fanshopu
Ostatní
19.04.2024 | Martin Lísal

Změna otevírací doby Fanshopu

B r n o - Oficiální zbrojovácký Fanshop přechází od pondělí 22. dubna na novou otevírací dobu. Nyní...