Věřím, že nám to bude šlapat, říká Roman Potočný

Věřím, že nám to bude šlapat, říká Roman Potočný

P o d b r e z o v á – Zbrojovka podlehla ve čtvrtém přípravném utkání na hřišti Podbrezové 2:5, přičemž obě branky vstřelil v první půli Roman Potočný. Nejprve se trefil přesnou ranou z přímého kopu, potom ze hry z ještě větší vzdálenosti.

„Dvakrát jsem se do sítě takhle z dálky trefil snad jen jednou, proti Spartě. Tehdy ale rozhodčí jeden gól neuznal, takže v sobotu to bylo poprvé,“ pousmál se Potočný.

Že umí vypálit z dálky pořádně tvrdý projektil, to není překvapení. V minulé sezóně například po jedné jeho pumelici skóroval Adam Kronus. „U druhého gólu jsem měl trochu více času, takže jsem se podíval, kde jsou obránci. Byli daleko a řekl jsem si, že to zkusím. Povedlo se.“

V tu dobu Zbrojovka vedla 2:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by zápas neměla zvládnout. Soupeř ale ve druhé půli čtyřmi góly otočil skóre. „První poločas byl z naší strany výborný, až na tu první minutu. Ale rychle jsme se vzpamatovali. Do druhé půle proti nám přišla čerstvá jedenáctka, nám trochu došly síly. Ale je lepší se z prohry poučit teď, než aby to přišlo pak v sezóně,“ řekl Potočný.

Třiatřicetiletý útočník se svými spoluhráči stále vstřebává změny v herním stylu. „Hrajeme trochu jinak, jiný systém. Učíme se v tom pracovat, dost věcí je pro nás nových. Ale věřím, že nám to bude šlapat. Za dva týdny začíná liga, už se samozřejmě všichni těšíme na mistráky a věříme, že to bude výrazně lepší, než poslední rok,“ přeje si Roman.

další články

PREVIEW: Zbrojovácká premiéra v UEFA Youth League!
Mládež
21.10.2024 | Martin Lísal

PREVIEW: Zbrojovácká premiéra v UEFA Youth League!

B r n o - Den D se blíží! Mladí Zbrojováci vstoupí do letošního ročníku UEFA Youth League, v cestě...
Program týmů Zbrojovky v týdnu od 21. do 27. října
Ostatní
21.10.2024 | Martin Lísal

Program týmů Zbrojovky v týdnu od 21. do 27. října

B r n o - V aktuálním říjnovém týdnu čeká na hráče i fanoušky opravdu pestrý program. Hlavním...
Béčko podlehlo Startu Brno 1:2
B-tým
20.10.2024 | Martin Lísal

Béčko podlehlo Startu Brno 1:2

B r n o - Brněnský B tým přišel o sérii zápasů bez prohry, na domácím hřišti podlehl Startu Brno...