Starší dorost porazil Liberec 5:2 a potvrdil, že doma na jaře dominuje

Starší dorost porazil Liberec 5:2 a potvrdil, že doma na jaře dominuje

Tréninkové centrum mládeže se na jaře proměnilo v nedobytnou pevnost, kterou hájí starší dorostenci Zbrojovky. Ve třetím utkání tu dnes potřetí zvítězili, když zejména zásluhou střelce hattricku Frimmela porazili Liberec 5:2. V tabulce se tak posunuli na devátou příčku.

Brňané na soupeře vlétli s odhodláním, aktivitou hýřil zejména Frimmel. Jeho velká šance v 6. minutě, ve které přehodil gólmana a míč se jen těsně nevešel mezi tyče, předznamenala jeho velký zápas.

Po čtvrthodině hry měl další možnost k otevření skóre, ovšem opět minul. Chuť si nicméně vzápětí spravil. Po faulu na Krejčíře zahrávali domácí přímý kop ve slibné blízkosti branky a Frimmel polovysokou střelu umístil přesně k tyči - 1:0.

Ve 25. minutě pak tentýž hráč pláchl po levé straně hřiště, takřka od lajny poslal milimetrový pas přímo na nohu Přichystala a ten se zblízka nemýlil - 2:0. Po dalších dvou minutách Zachoval bravurně vyrazil neméně povedený volej Kršky na rohový kop.

Posléze se osmělil i Liberec, Halouska musel nadvakrát krotit míč po ráně Kaisera a snížení měl na noze Novotný, který v dobré pozici namířil míč přímo do brankáře domácích. Hned z protiútoku nastřelil Frimmel tyč, diváci si tak v těchto fázích rozhodně přišli na své.

Ještě před poločasem se přece jen měnilo skóre. Babička vysunul Frimmela a ten měl spoustu času vymyslet, co s míčem - 3:0. Takové bylo skóre po úvodní půli.

Vstup do druhého dějství měli o něco lepší hosté, kteří prostřídali a snažili se s výsledkem něco udělat. To se jim také povedlo, v 53. minutě se prosadil Řehák a rázem bylo o co hrát.

Zbrojovka ovšem zareagovala zařazením vyššího rychlostního stupně a do šance se probil opět Frimmel, nicméně Zachoval byl u míče dřív. I hosté se snažili korigovat, Kaiser pálil z dálky, řehákův přízemní pokus vyrazil Halouska na roh a znovu Kaiser si v nadějném přečíslení nerozuměl v klíčové chvíli s míčem tak, jak by chtěl.

Čtvrthodinu před koncem přišlo rozuzlení a kompletace hattricku. Frimmel dostal parádní pas a nikým neobtěžován prostřelil Zachovala - 4:1. Z řady standardních situací, které Brno v závěru zahrávalo, se ujal jeden přímý volný kop, po kterém zblízka zvyšoval na 5:1 Svoboda. Konečnou podobu dal výsledku ovšem hostující Káva, který zakončil prudkou střelou poslední akci zápasu.

Zbrojovka zvítězila nad sousedem v tabulce z Liberce 5:2 a potvrdila, že na jaře doma vládne - ze tří zápasů má devět bodů a skóre 11:2.

Starší dorost porazil Liberec 5:2 a potvrdil, že doma na jaře dominuje
06.04.2013 | Martin Lísal

Starší dorost porazil Liberec 5:2 a potvrdil, že doma...

Tréninkové centrum mládeže se na jaře proměnilo v nedobytnou pevnost, kterou hájí starší dorostenci...